Στο βορειοανατολικό τμήμα της Ολλανδίας, υπάρχει ένα μικροσκοπικό χωριό χτισμένο σε σχήμα αστεριού, που αν το δει κανείς από ψηλά απορεί για το τέλειο σχήμα και το γεωμετρικό του μοτίβο.

Κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα, ο ολλανδικός στρατός έχτισε ένα τρομερό φρούριο στα γερμανικά σύνορα. Αυτό το εντυπωσιακό συγκρότημα σχεδιάστηκε για να μοιάζει με ένα τεράστιο αστέρι με αμυντικά τείχη ώστε να προστατευτεί από τις επιδρομές των εχθρών.

Ο λόγος για το Μπουρτάντζ, σε απόσταση αναπνοής από τα γερμανικά σύνορα, που χτίστηκε το 1593 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1851. Στην ουσία πρόκειται για ένα φρούριο, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε χωριό, διατηρώντας το τέλεια πενταγωνικό σχήμα και το γεωμετρικό μοτίβο του. Σήμερα, όλο το αρχιτεκτονικό σύνολο είναι ανοιχτό στους επισκέπτες ως μουσείο.

Το φρούριο κατασκευάστηκε αρχικά το 1593 κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής εξέγερσης -όταν η Ολλανδία ήταν σε πόλεμο με την Ισπανία. Εκείνη την εποχή, η ολλανδική πόλη του Γκρόνινγκεν ελεγχόταν από ισπανικές δυνάμεις και βασιζόταν σε εμπορικές οδούς που έρρεαν από τη Γερμανία. Για να μπλοκάρει αυτήν την αλυσίδα εφοδιασμού, ο ολλανδικός στρατός κατέλαβε τον έλεγχο της περιοχής γύρω από το Μπουρτάντζ και δημιούργησε ένα υπερσύγχρονο φρούριο.

Το φρούριο ήταν εξοπλισμένο με ένα δίκτυο προμαχώνων, ενώ ένα σύστημα τάφρων είχε δημιουργηθεί, επίσης, κάτω από τα οδοφράγματα, για να διασφαλιστεί ότι οι εισβολείς δεν θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα τείχη του Μπουρτάντζ.

Αφού οι Ισπανοί υποχώρησαν, το Μπουρτάντζ έγινε μέρος μιας μεγαλύτερης συλλογής οχυρώσεων που προστάτευε τις βόρειες ολλανδικές επαρχίες. Το 1851 ο στρατός εγκατέλειψε τελικά το φρούριο, το οποίο μετατράπηκε σε ένα μικρό χωριουδάκι.

Αυτός ο μικρός, αγροτικός οικισμός περιστρέφεται γύρω από την κεντρική πλατεία της αγοράς, η οποία διαθέτει πολλά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.