Αν σκέφτεστε να αναζητήσετε την τύχη σας εκτός Ελλάδας, αυτή η έρευνα μπορεί να σας βοηθήσει.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η InterNations, η μεγαλύτερη κοινότητα εκπατρισμένων στον κόσμο, με περίπου τέσσερα εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως, δημοσίευσε την Expat City Ranking, την κατάταξη των καλύτερων πόλεων για να ζει κάποιος.

Το Expat City Ranking βασίζεται στην ετήσια έρευνα Expat Insider, μία από τις πιο εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τη ζωή και την εργασία στο εξωτερικό, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 15.000 εκπατρισμένους.

Η έρευνα του 2020 κατατάσσει 66 πόλεις σε όλο τον κόσμο εξετάζοντας παράγοντες όπως η επαγγελματική ζωή, η ποιότητα ζωής και το κόστος διαβίωσης. Για να συμπεριληφθεί μία πόλη στη λίστα πρέπει να υπάρχει δείγμα τουλάχιστον 50 συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με το Forbes, η Βαλένθια ανακηρύχθηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να ζει κανείς. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ιβηρική Χερσόνησος κυριαρχεί στη φετινή λίστα με πέντε πόλεις στην πρώτη δεκάδα. Στην 2η θέση συναντάμε το Αλικάντε και στην 3η θέση τη Λισαβόνα.

Συγκεκριμένα, για τη Βαλένθια οι «ξενιτεμένοι» αναφέρουν ότι είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την υγειονομική περίθαλψη και το κλίμα. Στο Αλικάντε, περισσότεροι από 4 στους 5 expats αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Όσο για τη Λισαβόνα, κανένας ερωτώμενος δεν είχε κάτι αρνητικό να πει για την προσωπική του ασφάλεια στη συγκεκριμένη πόλη.

Στο άλλο άκρο της κατάταξης υπάρχει γεωγραφική ποικιλία. Στις τελευταίες θέσεις της λίστας συναντώνται η Σαλμίγια στο Κουβέιτ (66η θέση), η Ρώμη (65η θέση), η Σεούλ (64η θέση), το Μιλάνο (63η θέση) και το Ναϊρόμπι (62η θέση).

Η Αθήνα ήταν η μόνη ελληνική πόλη που συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 66 πόλεων και κατέλαβε την 50η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δεδομένα συλλέχθηκαν τον Μάρτιο του 2020, λίγο πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού.

TAGS