«Κρυμμένος» σε μια πυκνόφυτη πλαγιά, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την περίφημη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στη Μεσσηνία, ο καταρράκτης Καλαμάρη αποτελεί τον μυστικό επίγειο παράδεισο του νομού.

Λίγο πριν τις ακτές του Ιονίου, ένα μικρό υδάτινο οικοσύστημα αποκαλύπτεται στους επισκέπτες της περιοχής, μαγεύοντάς τους με το υπέροχο σκηνικό που αντικρίζουν. Από ύψος 20 μέτρων τα νερά του καταρράκτη πέφτουν σε μια μικρή λιμνούλα, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλά αμφίβια και έντομα του νερού.

Το άγριο σκηνικό που αντικρίζει κανείς εδώ, παρά το μικρό του μέγεθος, αποτελεί ένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Για να προσεγγίσει κανείς τον καταρράκτη παίρνει το δρόμο από Γιάλοβα ακολουθώντας τις αντίστοιχες πινακίδες προς καταρράκτη Καλάμαρη και Σχινόλακα. Πριν τη Σχινόλακα υπάρχει χωματόδρομος δεξιά, ο οποίος τελειώνει μετά από 1,5 χλμ. Βατό μονοπάτι περίπου 500 μέτρων, μέσα σε ένα υπέροχο δασικό τοπίο με πουρνάρια, πλατάνια, βελανιδιές, πεύκα κ.α., οδηγεί στο παραδεισένιο σκηνικό πεζή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.