Μοιάζουν σαν να είναι πίνακας ζωγραφικής, με τη μητέρα φύση να χρησιμοποιεί τα ωραιότερα και πιο καλοκαιρινά χρώματα για να αποτυπώσει την απίστευτη ομορφιά του μέρους αυτού. Ένα μέρος που μοιάζει σα να είναι… μυστικό και καλεί τον επισκέπτη της Ζακύνθου να το ανακαλύψει.

Ο λόγος για τις εξωτικές γαλάζιες σπηλιές, που αποτελούν ένα από τα ωραιότερα σκηνικά της φύσης, στον κόσμο. Κοντά στο ακρωτήρι Σκινάρι, στη βόρεια πλευρά του νησιού, οι Γαλάζιες Σπηλιές συνθέτουν ένα τοπίο άγριας και ταυτόχρονα γαλήνιας ομορφιάς.

Τα τραχιά βράχια, από τη μία, τα γαλήνια νερά με το καταγάλανο χρώμα, αλλά και το παράξενο αίσθημα των σπηλαίων από την άλλη, δημιουργούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για μια μοναδική εμπειρία. Η χρωματική πανδαισία δεν περιορίζεται στο λευκό και το μπλε αλλά περιλαμβάνει και τα μοβ και πορτοκαλί κοράλλια μέσα στο νερό.

Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν στις σπηλιές με τα καραβάκια, που ξεκινούν από διάφορα σημεία του νησιού και κάνουν δρομολόγια προς τη βορειοδυτική Ζάκυνθο και την περιοχή Άσπρος Βράχος. Κάποια από αυτά περνούν μόνο έξω από τις σπηλιές ενώ άλλα μπαίνουν μέσα σε ορισμένους από τους χώρους. Οι διαδοχικοί θάλαμοι οδηγούν στη Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά, αφήνοντας τον επισκέπτη να απολαύσει τους υπέροχους χρωματισμούς από την αντανάκλαση του νερού αλλά και τη μορφολογία των βράχων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.