Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε τελευταία, η καλοκαιρινή μας διάθεση, όμως, παραμένει στα ύψη και δεν βλέπουμε την ώρα να προγραμματίσουμε την επόμενη εξόρμηση για δροσιστικά μακροβούτια. Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς Για να σας προετοιμάσουμε για τις ζεστές μέρες που θα έρθουν ξανά, παραθέτουμε παρακάτω μια σειρά από υπέροχες παραλίες οι οποίες βρίσκονται μια ανάσα από την Αθήνα, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν. Παραλίες που μοιάζουν νησιώτικες, με ωραία τοπία και γαλανά νερά, που υπόσχονται πραγματική χαλάρωση και ταυτόχρονα δεν θα σας βάλουν σε πολλά… έξοδα. Καλές βουτιές!

ΚΑΠΕ Λεγραινά

kape Λίγο πριν τα Λεγραινά, στο νότιο τμήμα της Αττικής (62 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας) και με κατεύθυνση προς Σούνιο, θα συναντήσετε μία πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Εκεί, θα στρίψετε και θα ακολουθήσετε το χωματόδρομο που θα σας οδηγήσει στην πιο φημισμένη «κρυφή» παραλία της Αττικής. Η αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σας κάνουν να πιστέψετε πως βρίσκεστε σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Η ακτή δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απολύτως απαραίτητα για μια ημέρα στην παραλία. Συνδυάστε την επίσκεψή σας με μια βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Ψάθα

psatha Μεγάλη και ελεύθερη παραλία μήκους 2,5 χλμ. στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, μετά το Αλεποχώρι και πριν το Πόρτο Γερμενό. Έχει ωραίο βότσαλο και καθαρά βαθυγάλαζα νερά, ενώ μπροστά στην παραλία υπάρχουν επιλογές σε καφέ, ταβέρνες και ουζερί με φρέσκο θαλασσινό φαγητό.

Δικαστικά Μαραθώνας

dikastika Η πρόσβαση στην παραλία των Δικαστικών στο Μαραθώνα, μετά την αμμώδη ακτή στου Σχινιά, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε την ακτή (στην ουσία πρόκειται για βράχια), καθώς τα καθαρά και δροσερά, βαθιά νερά της θάλασσας θα σας ανταμείψουν και με το παραπάνω. Θα την προσεγγίσετε, αφού διασχίσετε τον οικισμό με τις εντυπωσιακές βίλες και θα απολαύσετε τον ήλιο και τη θάλασσα ξαπλωμένοι πάνω στα βράχια. Υπάρχουν και αρκετά κρυφά σημεία για τους οπαδούς του γυμνισμού.