Όποιος θέλει να δώσει περίπου έξι εκατομμύρια δολάρια μπορεί να αποκτήσει αυτή την έπαυλη στη συνοικία Kalorama της Ουάσιγκτον, που έχει φιλοξενήσει έναν αυτοκράτορα, έναν βασιλιά κι έναν πρόεδρο.

Το σπίτι χτίστηκε όταν ο 4ος γραμματέας του Smithsonian Institution, Charles Doolittle Walcott, ανέθεσε το σχεδιασμό του στους George Oakley Totten Jr και  Laussat Rogers, μεταξύ 1904-1905.

Ο Walcott και η πρώτη γυναίκα του Helen παρέθεσαν εκεί γεύμα για τον αντιπρόεδρο Thomas Marshall και τη γυναίκα του. Η δεύτερη γυναίκα του Walcott, Mary, ήταν στενή φίλη της γυναίκας του προέδρου των ΗΠΑ Herbert Hoover, Lou.

Ο Wayne Chatfield-Taylor αγόρασε το σπίτι το 1932 και έζησε εκεί έως το 1954 ενώ επόμενοι ιδιοκτήτες ήταν ο πρέσβης George W Renchard Jr και η γυναίκα του Stellita Stapleton Renchard. Το ζευγάρι υπενοικίασε το σπίτι στην αμερικανική κυβέρνηση για να το χρησιμοποιήσει ως ξενώνα όταν ο Renchard υπηρετούσε στη Bermuda. Τότε το σπίτι φιλοξένησε τον αυτοκράτορα Haile Selassie της Αιθιοπίας, τον βασιλιά και τη βασίλισσα του Αφγανιστάν, τον πρόεδρο της Βολιβίας και τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας.

Οι νυν ιδιοκτήτες το απέκτησαν το 1983 και το ανακαίνισαν το 2006 επεκτείνοντας το χώρο που διαθέτει γκαράζ, ξενώνα, ασανσέρ που συνδέει και τα τέσσερα επίπεδά του, πισίνα και ταράτσα με θέα 360 μοιρών, οκτώ υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια.

msiaosdamn1 msiaosdamn2 msiaosdamn3 msiaosdamn4 msiaosdamn5 msiaosdamn6 msiaosdamn7 msiaosdamn8