Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι όταν ακούμε Ολλανδία, στο μυαλό μας έρχεται πρώτο το Άμστερνταμ. Ωστόσο, Ολλανδία δεν είναι μόνο η διάσημη πρωτεύουσά της, αλλά και άλλες πόλεις της που είναι εξίσου όμορφες και μοναδικές, όπως η Ουτρέχτη.

Η φοιτητούπολη της χώρας – μάλιστα, είναι φημισμένη για το πανεπιστήμιο της που ιδρύθηκε το 1636 και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για την ποιότητα των σπουδών του – έχει έντονη ζωή και σημαντικά αξιοθέατα για να δείτε από κοντά, ενώ η ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική της θα σας μαγέψει.

Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης είναι αρκετά μικρό για να το εξερευνήσετε με τα πόδια αλλά αρκετά μεγάλο για να απολαύσετε τα φεστιβάλ της και τα ενδιαφέροντα μουσεία. Τα βασικά κανάλια που διασχίζουν την Ουτρέχτη είναι το Oudegracht (παλιό κανάλι) και το Nieuwegracht (νέο κανάλι) και είναι εξίσου εντυπωσιακά.

Μπορείτε να εξερευνήσετε την Ουτρέχτη με μια 45λεπτη βόλτα με καραβάκι και να καθίσετε σε ένα από τα εστιατόρια ή τις καφετέριες, που έχουν τραπεζάκια δίπλα στο κανάλι Oudegracht. Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Πύργο της Ουτρέχτης, τον ψηλότερο στην Ολλανδία με 112.5 μέτρα ύψος. Μία επίσκεψη είναι απαραίτητη και στο μουσείο της πόλης το οποίο στεγάζεται σε ένα πρώην μεσαιωνικό μοναστήρι.

To παραμυθένιο κάστρο De Haar περιτριγυρίζεται από κήπους, λίμνες και ένα μεγάλο δάσος και κτίστηκε κατά την διάρκεια του 14ου αιώνα. Το μουσείο της ιστορίας του ολλανδικού σιδηρόδρομου ιδρύθηκε το 1927 και από το 1954 στεγάζεται σε έναν πρώην σιδηροδρομικό σταθμό, τον «Maliebaan station» και είναι ιδανικό μέρος για να βολτάρετε αν σας ενθουσιάζουν τα τρένα.