«Η Ελλάδα φαίνεται πως είναι φτιαγμένη για διακοπές. Με τις αμέτρητες παραλίες της, την κουλτούρα της και τον εκθαμβωτικό καλοκαιρινό ήλιο, σπάνια απογοητεύει». Με αυτά τα διθυραμβικά λόγια η εφημερίδα «Independent» σε δημοσίευμά της απογειώνει τη χώρα μας.

«Όταν οι τουρίστες επιθυμούν να επισκεφτούν την ηπειρωτική χώρα, συνήθως σκέφτονται την Αθήνα – μια από τις σπουδαίες πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, με μνημεία χιλιετιών που περιτριγυρίζουν κομψές ή μοντέρνες γειτονιές», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αθήνα, η όμορφη πρωτεύουσα της Ελλάδας

«Η όμορφη πρωτεύουσα της Ελλάδας αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Τα περισσότερα από τα αρχαία ελληνικά μνημεία βρίσκονται πάνω και γύρω από τον λόφο της Ακρόπολης, ενώ μια βόλτα στο Μοναστηράκι και την Πλάκα είναι απαραίτητη», σημειώνει η εφημερίδα «Independent».

Ο καλύτερος χρόνος για να την επισκεφθείτε

Εκτός Ιουλίου και Αυγούστου -για την αποφυγή των υψηλών θερμοκρασιών- ο δροσερός Μάρτιος και ο ακόμα ζεστός Οκτώβριος είναι οι πιο όμορφοι μήνες για να επισκεφθεί κάποιος την ελληνική πρωτεύουσα.

Η πιο οικονομική περίοδος για να την επισκεφθείτε

Ο Νοέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος έχουν τις χαμηλότερες τιμές στα δωμάτια ξενοδοχείων.

Σαντορίνη, το νησί της αίγλης

«Αυτό το κυκλαδίτικο σύμβολο δεν είναι μυστικό από τότε που το ανακάλυψε το jet-set και το… Instagram. Αλλά, όταν πάτε, καταλαβαίνετε αμέσως το γιατί: η άκρη ενός ηφαιστείου που παραμένει αδρανές για καιρό, η δυτική πλευρά του νησιού (καλντέρα) βυθίζεται στη θάλασσα με μαγικό τρόπο. Ομοιόμορφα ξενοδοχεία και σπίτια κυκλαδίτικου στιλ είναι διάσπαρτα κατά μήκος των κορυφών του, πολλά με φωτισμένες πισίνες και ροζ μπουκαμβίλιες. Μείνετε στην Οία και το Ημεροβίγλι και κάντε μια κρουαζιέρα με γιοτ στο ηλιοβασίλεμα, για να νιώσετε ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία», ανεφέρει το δημοσίευμα για την Σαντορίνη.

Σε άλλα μέρη του νησιού, υπάρχουν οικονομικά καταλύματα κοντά σε μαύρες ηφαιστειακές παραλίες και όμορφες πόλεις στην κορυφή του λόφου, αλλά αν βρεθείτε εδώ για τα μοναδικά τοπία της Σαντορίνης, θέλετε σίγουρα την ακτή της καλντέρας. Λόγω των βράχων και των εκατομμυρίων σκαλοπατιών που συνδέουν κτίρια ίσως να μην είναι τόσο κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά. Και όλα εδώ –από τα δωμάτια ξενοδοχείου μέχρι το φαγητό– είναι πιο ακριβά από ό,τι αλλού στην Ελλάδα. Η φθηνότερη επιλογή; Με τίποτα. Αξίζει τα μετρητά; Απολύτως.

Σαντορίνη

Η καλύτερη περίοδος με βάση τον καιρό

Σεπτέμβριος – σκεφτείτε υψηλές θερμοκρασίες (25 βαθμούς Κελσίου την ημέρα) και μια θάλασσα που παραμένει ζεστή από τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η φθηνότερη περίοδος για να πάτε

Θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες τιμές τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο.

Για να αποφύγετε τον πολύ κόσμο, τον Απρίλιο συμβιβαστείτε με πιο δροσερά βράδια και το περίεργο ψιλόβροχο, με την καλύτερη όμως θέα στην καλντέρα. Ο Μάιος είναι επίσης ευχάριστα ήσυχος.

Κέρκυρα, για οικογενειακές διακοπές

«Πετάξτε στο αεροδρόμιο της ανατολικής ακτής, το οποίο συνδέεται με τα ξενοδοχεία με έναν καλά ασφαλτοστρωμένο παραλιακό δρόμο, που εξυπηρετείται από άφθονα ταξί. Τα περισσότερα θέρετρα βρίσκονται σε απόσταση μισής ώρας με το αυτοκίνητο, ενώ οι πιο απομονωμένες βίλες και τα λιγότερο γνωστά ξενοδοχεία βρίσκονται λίγο πιο μακριά στη βόρεια και βορειοανατολική ακτή.

Πολλά από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία είναι ιδανικά για οικογενειακές διακοπές. Επισκεφθείτε το όμορφο παλιό λιμάνι, την πόλη της Κέρκυρας, τη βόρεια και τη δυτική ακτή με τις αμμουδιές και επιβιβαστείτε σε ένα πλοίο για το νησί των Παξών», αναφέρει η «Independent».

Η πιο οικονομική περίοδος για να επισκεφθείτε το νησί

Η περίοδος από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο έχει αυτόν τον απίστευτο ζεστό καιρό που ονειρεύεστε. Αλλά η πιο οικονομική στιγμή για να πάτε είναι ο Μάιος που εξακολουθεί να είναι ζεστός και δροσερός. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, μια καλή περίοδος για πιο… δραστήριες διακοπές είναι μεταξύ Φεβρουαρίου-Μάρτιου ή τέλη Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Kρήτη, για καλοφαγάδες

Αυτό το νησί είναι γιγάντιο -θα χρειαζόταν περίπου πέντε ώρες για να οδηγήσετε χωρίς διακοπή από τη μία άκρη στην άλλη- οπότε, ακόμη και αν έχετε δει μια παραλιακή πόλη ή περιοχή, υπάρχουν πολλά περισσότερα για να εξερευνήσετε. Αλλά ένα πράγμα που θα βρείτε παντού είναι το εξαιρετικό φαγητό. Η Κρήτη έχει μακρά αγροτική παράδοση και τεράστιο σεβασμό στα προϊόντα, την εποχικότητα και την προέλευση. Έχει επίσης τα δικά της τοπικά τυριά και είναι σημαντικός παραγωγός ελαιολάδου.

Η χαρά ενός μεγάλου νησιού όπως αυτό είναι οι επιλογές και η ποικιλία: υπάρχουν προσιτές, φιλικές προς την οικογένεια παραθαλάσσιες πόλεις, όμορφες πόλεις-λιμάνια, αρχαιολογικοί χώροι και μυστικοί όρμοι που προσεγγίζονται μόνο με σκάφος.

Η καλύτερη στιγμή με βάση τον καιρό

Ιούνιος έως Αύγουστο για τον καλοκαιρινό ήλιο, αλλά η Κρήτη παραμένει επίσης ήρεμη μέχρι τον Σεπτέμβριο – εξαιρετική επιλογή για ενήλικες που αναζητούν γαλήνη και ηρεμία. Επίσης, ο Απρίλιος είναι μια καλή περίοδος. Η μέγιστη ημερήσια θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 17-21 βαθμούς Κελσίου.

Αποφύγετε τα πλήθη

Αδειάζει από τον πιο δροσερό Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, όταν υπάρχουν ακόμη πολλές δραστήριες εξορμήσεις, γαστρονομικές εμπειρίες και αρχαίες τοποθεσίες για να σας διασκεδάσουν.

Κεφαλονιά, για σόλο ταξιδιώτες

«Ενώ η Κρήτη είναι παρόμοια φιλική προς τους backpackers και τους σόλο ταξιδιώτες, η Κεφαλονιά έχει μερικά από τα πιο διαφορετικά τοπία, με εντυπωσιακές παραλίες και μια τεράστια γκάμα από μέρη για να μείνετε», αναφέρει η «Independent». Αυτό το νησί του Ιονίου διαθέτει επίσης τακτικά δρομολόγια λεωφορείων, επιτρέποντας στους τουρίστες με λίγα μόνο ευρώ να ξεκινήσουν από το λιμάνι του Αργοστολίου (κοντά στο αεροδρόμιο) για όμορφες μικρές παραθαλάσσιες πόλεις, όπως η Άσσος, το Φισκάρδο και ο Πόρος.

Η Κεφαλονιά είναι επίσης ένα από τα πιο φωτογενή νησιά της Ελλάδας, ενώ τα σπίτια σε παστέλ χρώματα, οι κατακόρυφοι βράχοι, οι λαμπερές θαλάσσιες σπηλιές και οι παρθένες παραλίες εντυπωσιάζουν όσους την επισκέπτονται.

Η καλύτερη στιγμή με βάση τον καιρό

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο θα βρείτε τον καλύτερο καιρό. Όσοι μπορούν να ταξιδέψουν εκτός σχολικών διακοπών θα έχουν τις καλύτερες προσφορές.

Η πιο οικονομική περίοδος για να επισκεφθείτε το νησί

Οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο τείνουν να εκτελούνται μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου. Από αυτούς τους μήνες, θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές στις αρχές Ιουνίου και στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αποφύγετε τα πλήθη

Όπως η Κρήτη, μπορείτε να πετάξετε μέσω Αθήνας για να φτάσετε στην Κεφαλονιά εκτός εποχής: πηγαίνετε τον Οκτώβριο για να βρείτε υψηλές θερμοκρασίες καθώς και ζεστά νερά με λίγους τουρίστες.

Πελοπόννησος, για mainstream διακοπές

Η Πελοπόννησος μόλις πρόσφατα καταχωρήθηκε στους mainstream προορισμούς διακοπών. Αυτή η χερσόνησος σε σχήμα χεριού ακριβώς, νοτιοδυτικά της Αθήνας, διαθέτει πευκόφυτα βουνά, αρχαία, μοναστήρια, απομακρυσμένα χωριά και υπέροχες αμμώδεις παραλίες, ειδικά κατά μήκος της κεντρικής χερσονήσου της Μάνης και του ακρωτηρίου Μαλέα.

Άγιος Νικόλαος

Η καλύτερη ώρα για εξόρμηση

Τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο είναι μια καλή περίοδος, σύμφωνα με την «Independent». Αποφύγετε τον Δεκέμβριο, τον πιο υγρό μήνα.

Η φθηνότερη στιγμή για να πάτε

Απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πραγματοποιούνται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο (μπορείτε να πάτε και οδικώς από Αθήνα). Πηγαίνετε τον Οκτώβριο για τις καλύτερες ευκαιρίες τόσο σε πτήσεις όσο και σε τιμές δωματίων.