Ένα ταξίδι στα Ιωάννινα είναι από εκείνα που θα λέγαμε ότι επιβάλλεται να κάνετε έστω μια φορά στη ζωή σας. Γιατί δεν είναι μόνο η όμορφη πόλη της Ηπείρου που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και να έρθει σε επαφή με τη μακρόχρονη κι ένδοξη ιστορία της, αλλά και τα γύρω μέρη από αυτήν.

Πηγές Λούρου, Ιωάννινα

Ένα από αυτά είναι και η πανέμορφη «Γαλάζια λίμνη» στις πηγές του ποταμού Λούρου, κοντά στο χωριό Βουλιάστα. Πρόκειται για μια άγνωστη στον πολύ κόσμο, λίμνη με ένα συγκλονιστικό χρώμα και υπέροχο φυσικό τοπίο ολόγυρά της.

Λίμνη Λούρου

Η λίμνη Λούρου ή αλλιώς Βηρού, βρίσκεται κοντά στο χωριό Βουλιάστα σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τα Ιωάννινα, στο δρόμο προς την Άρτα. Οπότε, άνετα μπορείτε να τη βάλετε στο πρόγραμμά σας για μια μικρή απόδραση.

Λίμνη Λούρου

Είναι κρυμμένη στην κυριολεξία μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Η πολύ μικρή και σχεδόν ολοστρόγγυλη λίμνη -που δίνει την εντύπωση πισίνας -έχει διάμετρο περίπου 93 μέτρων, μέγιστο βάθος 10 μέτρα, η περίμετρός της υπολογίζεται στα 300 μέτρα, ενώ τα νερά που δέχεται από τους υπόγειους αγωγούς τροφοδοτούν στην ουσία τον ποταμό Λούρο.

Λίμνη Λούρου

Πρόκειται για ένα μέρος πραγματικά πολύ ήσυχο, ενώ το φυσικό σκηνικό αποτελεί ιδανική επιλογή για πικ νικ και περίπατο στη φύση. Μπορείτε, επίσης να κάνετε ποδηλασία. Αλλά και να τραβήξετε τις πιο… ινσταγκραμικές φωτογραφίες, αφού εδώ η φύση σε φαντασία και ομορφιά έχει ξεπεράσει και την… Τεχνητή Νοημοσύνη!