Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, τα 8 κιλά, που συνήθως είναι ο περιορισμός των περισσότερων αεροπορικών εταιρειών για μία χειραποσκευή, είναι αρκετός χώρος για όλα όσα χρειάζεστε κατά τη διάρκεια ενός ολιγοήμερου ταξιδιού.

Και αν δεν μπορείτε να το πιστέψετε, διαβάστε παρακάτω έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πακετάρετε τη χειραποσκευή σας χωρίς να υπερβείτε το όριο.

Επενδύστε σε μια ελαφριά βαλίτσα

Ο ευκολότερος τρόπος για να κρατήσετε τα κιλά σας χαμηλά; Επενδύστε σε μια ελαφριά βαλίτσα. Πολλές παλαιότερες ταξιδιωτικές βαλίτσες μπορεί να ξεπεράσουν τα τρία κιλά, καταναλώνοντας ένα μεγάλο μέρος του ορίου αποσκευών σας πριν καν συσκευάσετε οτιδήποτε.

Μειώστε το μέγεθος των ειδών υγιεινής σας

Ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο είναι να μεταγγίσετε τα προϊόντα περιποίησης σε μπουκάλια ταξιδιωτικού μεγέθους. Πολλές μάρκες πωλούν μίνι εκδόσεις των προϊόντων τους, ενώ οι έμπειροι ταξιδιώτες επιλέγουν προϊόντα περιποίησης σε μέγεθος δείγματος και να τα χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Και υπάρχουν μερικά είδη που μπορείτε να παραλείψετε να τα συσκευάσετε εντελώς- τα περισσότερα ξενοδοχεία θα έχουν τα δικά τους βασικά προϊόντα, όπως σαμπουάν και αφρόλουτρο.

Αντικαταστήστε το laptop με ένα tablet

Ακόμα και ένα λεπτό MacBook Air ζυγίζει 1,25 κιλά, ενώ άλλοι φορητοί υπολογιστές μπορεί να φτάσουν τα διπλάσια. Τα tablet, ωστόσο, συχνά ζυγίζουν λιγότερο από μισό κιλό.

Φορέστε το παλτό σας

Ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να ελαφρύνετε την αποσκευή σας είναι να φοράτε τα πιο βαριά ρούχα που έχετε σχεδιάσει να πάρετε μαζί σας στο ταξίδι. Για παράδειγμα, φορέστε στο ταξίδι το τζιν σας (σίγουρα είναι πιο βαρύ από ένα απλό υφασμάτινο παντελόνι), τα μποτάκια (αντί για τα sneaker σας) και φυσικά το παλτό σας, που εκτός από βαρύ πιάνει σίγουρα και περισσότερο χώρο.

Αφήστε πίσω τα βιβλία

Βιβλίο

Αν το διάβασμα ενός βιβλίου σας χαλαρώνει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, μπορείτε να το αντικασταστήσετε με ένα audiobook. Η εφαρμογή θα είναι στο κινητό ή το tablet σας και έτσι θα εξοικονομήσετε και χώρο, αλλά και επιπλέον βάρος για τα υπόλοιπα πράγματα που θέλετε να πάρετε μαζί σας.