Το φυσικό τοπίο που συναντά κανείς στη λίμνη Τσιβλού, στην Αχαΐα, μοιάζει λες και βγήκε από πίνακα ζωγραφικής. Εικόνες που παραπέμπουν σε παραμύθι, μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη, δημιουργώντας τις καλύτερες αναμνήσεις αλλά και αφορμή για ακόμη μία εξόρμηση στην περιοχή.

Με τη φύση στο ζενίθ της ολόγυρά της, ο επισκέπτης νιώθει ότι αντικρίζει έναν καμβά, τον οποίο η φύση φιλοτέχνησε με τα πιο όμορφα χρώματά της.

Η λίμνη δημιουργήθηκε μετά από μια κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα αυτό το υπέροχο φυσικό σκηνικό στην Πελοπόννησο, με την ενέργεια του μέρους να είναι πραγματικά μοναδική.

Το τοπίο γύρω από τη λίμνη θυμίζει, στην κυριολεξία, εικόνα από παραμύθι. Έλατα, πεύκα και πλατάνια στολίζουν την περιοχή, ενώ η λίμνη αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Φιλόξενη και πανέμορφη, η λίμνη Τσιβλού ενδείκνυται για πλήθος δραστηριοτήτων, από πεζοπορία και βόλτα στις όχθες της μέχρι ποδήλατο, κωπηλασία ή ακόμα και κολύμπι για τους πιο τολμηρούς κατά την διάρκεια των πιο θερμών μηνών του χρόνου.

Βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο Χελμού- Βουραϊκού, μια περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς και μεγάλης σημασίας, που είναι ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000. Μην παραλείψετε να ρωτήσετε τους ντόπιους ποιο δρόμο να ακολουθήσετε για τα Ύδατα της Στυγός, εκεί που η Θέτις βούτηξε το γιο της Αχιλλέα για να γίνει αθάνατος. Πρόκειται για τις πηγές του ποταμού Κράθη στο Χελμό σε ένα τόπο απαράμιλλης και άγριας ομορφιάς που εντοπίζεται σε υψόμετρο 2.100 μέτρων.

Πώς προσεγγίζεται η λίμνη Τσιβλού

Για να προσεγγίσει κανείς αυτό το υπέροχο φυσικό τοπίο ακολουθεί τις ταμπέλες προς την παραλιακή Ακράτα, και από εκεί την πινακίδα στην πλατεία που δείχνει το δρόμο προς τη Ζαρούχλα. Ο δρόμος στριφογυρίζει στο βουνό, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, ενώ ταυτόχρονα μπροστά σας απλώνεται η εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα. Στα μισά της διαδρομής από Ακράτα για Ζαρούχλα, σε υψόμετρο 700 μ. στις πλαγιές του Χελμού, συναντάται η μαγευτική λίμνη Τσιβλού.