Ο αυξανόμενος αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν τη χορτοφαγία ως τρόπο διατροφής και ζωής έχει οδηγήσει πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και resorts στο να αρχίσουν να προσαρμόζουν τις υπηρεσίες τους ανάλογα με τις τάσεις της εποχής, για να εξασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους, που αναζητούν «φυσικές νότες πολυτέλειας», να αισθάνονται σα στο σπίτι τους.

Το Βερολίνο και το Λος Άντζελες θεωρούνται ως «vegan hotspots» στον κόσμο, όπου οι ακόλουθοι της χορτοφαγίας μπορούν να απολαύσουν μια τεράστια ποικιλία γευστικών επιλογών.

Η Σιγκαπούρη, όπως αναφέρει το A Luxury Travel Blog, φαίνεται ότι θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, μπαίνοντας στα χνάρια άλλων διάσημων χορτοφαγικών πόλεων, με τα πολυτελή ξενοδοχεία της να προσαρμόζονται στις νέες τάσεις.

Δείτε παρακάτω μερικά ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης που υποστηρίζουν το «δίδυμο» luxury & vegan:

1. The Westin Singapore

Βρίσκεται στην «καρδιά» της συνοικίας Central Business District. Είναι ένα μοντέρνο ξενοδοχείο και όσοι το επιλέξουν, εκτός από νόστιμα χορτοφαγικά πιάτα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδική θέα από τους ορόφους του.



2. Grand Hyatt Singapore

Στο πολύβουο κέντρο και «ναό» του shopping της Σιγκαπούρης, στην περίφημη Orchard Road, οι χορτοφάγοι θα βρουν τον δικό τους παράδεισο στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Singapore. Οι σεφ του βραβευμένου εστιατορίου Mezza9 ετοιμάζουν ξεχωριστά vegan μενού με ασιατικές νότες από την ευρύτερη περιοχή.

3. Sheraton Towers Singapore

Το ξενοδοχείο Sheraton Towers Singapore βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία στην Scotts Road και προσφέρει όλες τις πολυτελείς παροχές που θα περίμενε κανείς από ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων της Σιγκαπούρης. Φημίζεται για το χορτοφαγικό πρωινό του, που αποτελείται από vegan pancakes, ψωμί από μπανάνα, γκρανόλα και φυσικά μια τεράστια ποικιλία φρέσκων χυμών φρούτων.

4. Four Seasons Singapore

Το brand του Four Seasons δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Είναι μία από τις πιο γνωστές αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο και φυσικά, δε θα μπορούσε να αφήσει ανικανοποίητους τους χορτοφάγους επισκέπτες του. Το ξακουστό εστιατόριο καντονέζικης κουζίνας που διαθέτει, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό μενού αποκλειστικά για όσους θέλουν να γεύονται μόνο vegan πιάτα. Εκτός όμως από τις γευστικές ανησυχίες των επισκεπτών του, φροντίζει και για την περιποίηση του σώματός τους, με vegan προϊόντα στις υπηρεσίες σπα που προσφέρει.