Από τις νέες αφίξεις στην καρδιά της Μπανγκόγκ, το Bangkok Publishing Residence είναι ένα boutique ξενοδοχείο στην Παλιά Πόλη της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς φιλοξενείται σε ένα πρώην τυπογραφείο.

Ο επισκέπτης εδώ ταξιδεύει στα μέσα του εικοστού αιώνα, στην ακμή του περιοδικού τύπου στη Μπανγκόγκ, όπου γεννήθηκε το θρυλικό περιοδικό «Bangkok Weekly», καθώς το κτήριο όπου φιλοξενείται το νέο ξενοδοχείο αποτελεί την πρώην οικογενειακή κατοικία του εκδότη του περιοδικού.

Μετά από επταετή ανακαίνιση, λοιπόν, το πρώην τυπογραφείο έχει μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο bed & breakfast ξενοδοχείο, που προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία διαμονής.

Διάφορα τυπογραφικά είδη, εξώφυλλα των περιοδικών, συλλεκτικά αντικείμενα της οικογένειας καθώς και διάφορα αντικείμενα τέχνης έχουν χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικά στοιχεία, δίνοντας μια πιο καλλιτεχνική αισθητική στο χώρο.

Το γραφικό λόμπι του ξενοδοχείου (λειτουργεί και ως μουσείο) είναι γεμάτο με εκδόσεις παλιών περιοδικών αλλά και χρηστικών, εκτυπωτικών αντικειμένων, την ώρα που οι ιστορίες του προσωπικού ταξιδεύουν τον πελάτη στην ιστορία του κτηρίου αλλά και του τόπου τους.

Τα οκτώ ευρύχωρα δωμάτια και σουίτες του χαρακτηρίζονται για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα παλαιάς κοπής, με τα περισσότερα έπιπλα σε αυτά, εκτός από τα άνετα κρεβάτια, να είναι αντίκες. Τα ξύλινα πατώματα βγάζουν μια ζεστή ατμόσφαιρα, την ώρα που τα επιλεγμένα έργα τέχνης στους τοίχους αποδίδουν μια πιο αρτιστίκ αισθητική.

Η ρετρό ατμόσφαιρα, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα δωμάτια χάσκουν από σύγχρονες ανέσεις και υπηρεσίες. Ίσα ίσα, το παλιακό με το μοντέρνο στοιχείο συνδυάζονται αρμονικά, χωρίς να αλλοιώνεται η χαρακτηριστική αισθητική των δωματίων του 19ου αιώνα.

Κομψά μπάνια με μαρμάρινα δάπεδα και νιπτήρες, κάποια με ευρύχωρες και άνετες μπανιέρες και άλλα με ντους, δωρεάν μίνι μπαρ, θυρίδα ασφαλείας, τηλεόραση και dvd player στις παροχές που εξασφαλίζουν μια άνετη διαμονή.

Τιμή: Από 155 ευρώ/ δίκλινο