Όνειρο ζωής για τους ταξιδιώτες όλου του κόσμου είναι μια μεγάλη βόλτα στην Ευρώπη!

Έτσι παραμένει ο πιο δημοφιλής προορισμός, αφού καταφέρνει να συνδυάσει κορυφαίες μητροπόλεις, απίστευτη φύση, μοναδικούς χειμερινούς προορισμούς, αλλά και μια ολόκληρη Μεσόγειο που φιλοξενεί τα καλύτερα θέρετρα του κόσμου!

Σας καλούμε για 100 ημέρες να ζήσετε ένα μοναδικό ταξίδι στους 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς!

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!

Νο 17: Μιλάνο, Ιταλία

Μια από τις διάσημες και όμορφες πόλεις της Ιταλίας, το Μιλάνο είναι ένας άκρως δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός, τόσο για τους λάτρεις της μόδας, όσο και για όσους αγαπούν την ιστορία.

Η πόλη βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία, σε υψόμετρο 120 μέτρων στην πεδιάδα της πιο πυκνοκατοικημένης και αναπτυγμένης περιφέρειας της χώρας.

Είναι το βιομηχανικό και οικονομικό κέντρο του Ιταλικού Βορρά και έδρα του ιταλικού χρηματιστηρίου.

Το Μιλάνο ιδρύθηκε το 400 π.Χ. από Γαλάτες και κατακτήθηκε τελικά από τους Ρωμαίους το 196 π.Χ. Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας και πρώτη από οικονομική δραστηριότητα.

Παράλληλα, είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα στον κόσμο για την λυρική όπερα, με τη διάσημη Σκάλα του Μιλάνου, ενώ η βιβλιοθήκη Ambrosiana διατηρεί μεταξύ άλλων τα σχέδια και τα σημειωματάρια του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ξεκινήστε την περιήγηση σας στην πόλη από την πλατεία Ντούομο, στην οποία θα δείτε το πιο εντυπωσιακό μνημείο της πόλης, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό, γοτθικού ρυθμού, που άρχισε να χτίζεται το 1386 και τελείωσε το 19ο αιώνα.

Ο καθεδρικός ναός του Duomo είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος γοτθικός ναός του κόσμου, μετά από αυτόν της Σεβίλλης.

Δεξιά του Ντουόμο θα δείτε την περίφημη Galleria Vittorio Emanuele II, την ιστορική στοά καταστημάτων. Πρόκειται για ένα ιστορικό τριώροφο κτίριο, ένα σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού που φέρεται να κατασκευάστηκε την περίοδο 1865-1877.

Η είσοδος της στοάς αυτής από την πλατεία θυμίζει αψίδα θριάμβου και καλύπτει σε ύψος το συνολικό ύψος του κτιρίου, με σειρές κιονοστοιχιών ιωνικού ρυθμού.

Η Σκάλα του Μιλάνου υπήρξε για χρόνια το σημείο αναφοράς της πολιτιστικής και κοινωνικής ελίτ της πόλης.
Αξίζει να επισκεφθείτε τον ιερό ναό Santa Maria delle Grazie, διάσημο για την τοιχογραφία Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Τέλος, οι βιτρίνες στο Μιλάνο είναι από μόνες τους ένα αξιοθέατο. Εντυπωσιακά είναι και τα ατελιέ των σχεδιαστών, στο Quadrilatero d’ Oro, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανάμεσα στη Via Monte Napoleone και στη Via Sant’ Andrea.

Γιατί οι 100 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί ξεκινούν στην Airfasttickets!