Αυτή την επιστολή που έλαβε ο γενικός διευθυντής της Epic Games, της εταιρίας που είναι πίσω από το ανεπανάληπτο εμπορικά Fortnite, δεν μπορούσε να την πιστέψει.

Ο Tim Sweeney της Epic δέχτηκε λοιπόν την έγγραφη έκκληση του Oren Helman, αντιπροέδρου της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτροδότησης του Ισραήλ, του μεγαλύτερου ενεργειακού παρόχου της χώρας, ο οποίος δεν είναι καθόλου χαρούμενος με τις απεικονίσεις όλων αυτών των παικτών που σκαρφαλώνουν ελεύθερα στους στύλους του ρεύματος!

Ο Helman του λέει πως έχουν δαπανήσει «τεράστιους πόρους στην εκπαίδευση του κόσμου για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο σκαρφάλωμα των στύλων του ηλεκτρισμού» και του ζητά να κάνουν κάτι για να σταματήσουν τη μόδα. Ή να μην την παρουσιάζουν δημοσίως τέλος πάντων στο προωθητικό υλικό του ανάρπαστου παιχνιδιού.

Το λατρεμένο Fortnite δεν είναι βέβαια γνωστό για τα επίπεδα αληθοφάνειάς του. Κι έτσι οι φόβοι της ισραηλινής ΔΕΗ δεν ξέρουμε πόση βάση έχουν στην πραγματικότητα. Αν θα προσπαθήσει κάποιος παίκτης να σκαρφαλώσει σε στύλο ρεύματος και στην πραγματική του ζωή δηλαδή.

Η συμβουλή πάντως να μην παίζουμε με το ρεύμα και τις υποδομές του ισχύει γενικότερα και όλοι πρέπει να την τηρούμε ευλαβικά. Η Epic Games δεν έχει απαντήσει ακόμα ούτε στην εταιρία του Ισραήλ ούτε και σε όποιον της ζήτησε να σχολιάσει την επιστολή…