Οι λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών μπορεί σύντομα να… αποχαιρετίσουν το αγαπημένο τους joystick και να βάλουν στην άκρη το ποντίκι του υπολογιστή τους, χάρη σε ένα νέο σύστημα τελευταίας τεχνολογίας που επιτρέπει τον έλεγχο, το χειρισμό και την αλληλεπίδραση με τους χαρακτήρες μέσω… των ματιών!

Χρησιμοποιώντας την κίνηση του κεφαλιού και των ματιών τους με τη βοήθεια της συσκευής εικονικής πραγματικότητας Fove, οι gamers θα είναι σε θέση να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού με το ανοιγοκλείσιμο ενός ματιού.

Η μοναδική αυτή τεχνολογία παρακολούθησης θα επιτρέπει στους παίκτες να χρησιμοποιούν τα μάτια τους για να ελέγχουν όπλα και εργαλεία ή ακόμη και να αλληλεπιδρούν «συναισθηματικά» με τους χαρακτήρες για να τραβήξουν την προσοχή τους.

Η επαφή με τα μάτια με τους εικονικούς χαρακτήρες θα σημαίνει ότι, οι παίκτες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν εκφράσεις και συναισθήματα για να επικοινωνούν, ακόμα και να επηρεάζουν τη δράση.

Η συσκευή αυτή είχε σχεδιαστεί αρχικά για να βοηθήσει παιδιά με αναπηρίες να μάθουν να παίζουν πιάνο, όμως σύμφωνα με τη MailOnline η Fove προσπαθεί να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους μέσω του Kickstarter για να βγάλει το προϊόν στην αγορά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.