Νέος «Μεγάλος Αδελφός» στην Αυστραλία

Συσκευή θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους εξ αποστάσεως


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
11:16
18/03/2015
Νέος «Μεγάλος Αδελφός» στην Αυστραλία
1
loading

Νέα υπηρεσία παρακολούθησης κινητών συσκευών εξ αποστάσεως ανακοίνωσε η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telstra στην Αυστραλία.

Η υπηρεσία απευθύνεται σε γονείς, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να ελέγχουν τη χρήση κινητών από τα παιδιά τους. Χάρη σ' αυτήν τη νέα τεχνολογία, που είναι διαθέσιμη μέσω της δικτυακής πύλης «Mobile Protect», εκατομμύρια Αυστραλοί θα μπορούν να ελέγχουν από τον υπολογιστή τους τις συσκευές των παιδιών τους, αποκλείοντας ανεπιθύμητες κλήσεις και διακίνηση επικίνδυνου υλικού και ρυθμίζοντας τις ώρες που ξοδεύουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού, ποσοστό μεγαλύτερο του 68% των Αυστραλών εφήβων διαθέτει smartphone ξοδεύοντας περισσότερες από τρεις ώρες την μέρα σ' αυτό, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η χρήση ξεκινά από την ηλικία των τριών ετών. Τρεις στους τέσσερις γονείς αγωνιούν σχετικά με το περιεχόμενο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους και τους κινδύνους που ελλοχεύουν μέσα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Από την πλευρά τους, οι παιδοψυχολόγοι τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να θέτουν στα παιδιά όρια στη χρήση της τεχνολογίας, παράλληλα όμως επισημαίνουν ότι τα παιδιά που αποκλείονται από τη χρήση κοινωνικών δικτύων επηρεάζονται αρνητικά, παρουσιάζοντας σημάδια χειρότερης ψυχολογικής κατάστασης, σε σχέση με εκείνα που έχουν δικτυακή παρουσία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Αναστάσης

    Οι γονεις πρεπει να καταλαβουν ΤΩΡΑ οτι οσο εξελισεται η τεχνολογια που χρησημοποιουμε τοσο χανουμε τον ελεγχο των παιδιων.Ο μοναδικος ελεγχος των παιδιων γινεται μονο με τη συνεχη παρουσια των γονειων διπλα στα παιδια

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει