H Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις τιμές για τα πιο ακριβά μοντέλα του Apple Watch και ειδικά για αυτό των 18 καρατιών χρυσό μοντέλο. Αν οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούσαν για μια κοστολόγηση στην αγορά κάτω από τα 5.000 δολάρια τότε ίσως είναι λαθεμένες.

Ο Greg Koenig, συνιδρυτής της Luma Labs, πρόσφατα έκανε έναν υπολογισμό για το πόσο χρυσό θα περιέχει το επερχόμενο 42mm χρυσό Apple Watch. Αν και ο Koenig αναφέρει πως πρόκειται για εκτίμηση, ο ίδιος υπολογίζει πως το εν λόγω μοντέλο θα έχει 29,16 γραμμάρια χρυσού, το οποίο με βάση την τιμή του χρυσού στην αγορά αυτή την στιγμή αντιστοιχεί στα 853,82 δολάρια και αυτή η τιμή είναι χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος των ηλεκτρονικών κλπ.

Στην εκτίμηση του, όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν έχει λάβει υπόψιν του κάποια επιπλέον εξαρτήματα του Apple Watch που μάλλον θα περιλαμβάνουν κάποια ποσότητα χρυσού.

Ως μέτρο σύγκρισης να αναφέρουμε πως ένα χρυσό Rolex στοιχίζει αυτή την στιγμή στην αγορά 38.000 δολάρια με την αξία του χρυσού που περιέχει να είναι στα 4.000 δολάρια.

Ο Koenig καταλήγει λέγοντας πως το χρυσό Apple Watch σίγουρα θα στοιχίζει πάνω από 5.000 δολάρια.

Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός πως η Apple θα κρατάει τα χρυσά Apple Watch φυλαγμένα σε χρηματοκιβώτια στα Apple Stores.

Για τους κοινούς θνητούς, η τιμή του βασικού μοντέλου θα είναι στα 349 δολάρια.

Πηγή: appleworldhellas.com