Τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και συχνότερα τα τζάκια χωρίς καμινάδα. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να φτιάξεις ολόκληρη εγκατάσταση και για τα διαμερίσματα δεν γίνεται ούτε λόγος. Από διακοσμητικής άποψης, υπάρχει πλέον ποικιλία και σχέδια που δεν θα περάσουν απαρατήρητα και από τους σκληροπυρηνικούς του κλασικού τζακιού. Επιπλέον μπορείτε να τα βάλετε σε όλους τους χώρους, ακόμα και στο μπάνιο!

Μια τέτοια συλλογή βρήκαμε στην ιστοσελίδα της Firespa. Η εν λόγω εταιρεία θεωρεί το τζάκι πέρα από αδιαμφισβήτητα, κυρίαρχο διακοσμητικό στοιχείο ή μέσο θέρμανσης του σπιτιού – ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, πρωτίστως μια διαχρονική πηγή ηρεμίας και χαλάρωσης. Επιπλέον, το τζάκι θα πρέπει να εντάσσεται ομαλά και αρμονικά στον γενικότερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του χώρου, να αποτελεί οργανική συνέχεια του ώστε να εντυπωσιάζει πάντα – ακόμα και όταν δεν είναι αναμμένο.

Ξεχωρίσαμε τα αυστριακά Τζάκια χωρίς καμινάδα που διαθέτουν:

• Πιστοποίηση TUV Μονάχου
• Εύκολη τοποθέτηση και μετακίνηση παντού
• Πρωτοποριακός Σχεδιασμός
• Με οικολογικό και οικονομικό καύσιμο
• Άνετα θερμανση χώρου 35-50τμ
• Εγγύηση

Επιπλέον διαβάζουμε ότι: «Τα τζάκια χωρίς καμινάδα είναι είτε κινούμενα (με ροδάκια) είτε επιτείχια είτε τοποθετούνται στο δάπεδο σε οποιοδήποτε σημείο ενός διαμερίσματος, ενός γραφείου, ενός εστιατορίου ακόμα και ενός κήπου ή μίας ταράτσας ή ενός μπαλκονιού.

Τα τζάκια μας παραδίδονται και εγκαθίστανται στη θέση τους έτοιμα για χρήση. Χωρίς στάχτη, ρύπους, αιθάλη, επικίνδυνους σπινθήρες. Δεδομένου ότι δεν έχουν καπνοδόχο, η θερμότητα που παράγεται δεν χάνεται αλλά παραμένει εντός του χώρου σας.

Η πρώτη ύλη του καυσίμου είναι εντελώς φυτική (π.χ. σιτάρι, αραβόσιτος, πατάτες, κ.λπ.) και προκύπτει από απόσταξη.
Η φωτιά που δημιουργείται (BIOFIRE) προκαλεί μόνο υδρατμό και πολύ μικρή ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα – πολύ λιγότερη από το κάψιμο δύο συνηθισμένων κεριών.

Ο χρόνος καύσης είναι 1.5 έως 5 ώρες ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου καύσης (firebox) και συνοδεύεται από πιστοποιητικό έγκρισης TÜV.

Το καύσιμο που απαιτείται σε μια ανοικτή εστία δεν είναι ακριβότερο από τη χρήση μιας παραδοσιακής εστίας με καπνοδόχο και χωρίς να αγοράσετε ξύλα, χωρίς να χρειάζεστε χώρο αποθήκευσης ξύλων και το πιο σημαντικό χωρίς να είστε αναγκασμένοι να απομακρύνετε την στάχτη.

Το καύσιμο είναι διαθέσιμο σε δοχεία των 25 λίτρων.
Επιπλέον δεν χρειάζεστε οποιαδήποτε άδεια του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για την εγκατάσταση των τζακιών χωρίς καμινάδα.» Πηγή: www.firespa.gr