Δύσκολα μπορούμε πια να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτά. Στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες μοντέλα, περισσότερο ή λιγότερο εξελιγμένα τεχνολογικά, πιο ακριβά ή πιο φτηνά αλλά όλα με κάποιο τρόπο… «έξυπνα».

Ο λόγος για τα smartphones που έχουν κατακτήσει την καθημερινότητά μας.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερα «έξυπνα» κινητά της αγοράς, όπως παρουσιάστηκαν από το Business Insider.

1. BlackBerry Q10

Για όσους δε μπορούν να αποχωριστούν τα παραδοσιακά πληκτρολόγια από τη ζωή τους.

2. Motorola Moto E

Είναι ένα φτηνό μοντέλο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Μπορεί η ανάλυση της οθόνης να μην είναι πολύ καλή, αλλά αν δεν χρειάζεστε κάτι πιο εξελιγμένο τεχνολογικά, μπορείτε άνετα να κάνετε τη δουλειά σας.

3. LG G Flex

Το πρώτο κινητό με οθόνη που λυγίζει παρουσίασε φέτος στις ΗΠΑ η LG. Το G Flex έχει μεγάλη οθόνη 6 ιντσών, ωστόσο η ανάλυση είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των συσκευών της Apple και Samsung.

4. LG G2

Το G2 της LG είναι ένα από τα καλύτερα έξυπνα κινητά που κυκλοφορούν στην αγορά. Το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και της έντασης του ήχου είναι στο πίσω μέρος της συσκευής, κάτι που παραξενεύει τους χρήστες στην αρχή.

5. HTC One Max

Το HTC One Max είναι το πρώτο phablet της εταιρείας. Διαθέτει οθόνη 5,9 ιντσών και ένα αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που μπορεί να ξεκλειδώσει τις εφαρμογές του τηλεφώνου κατά την έναρξη.

6. Samsung Galaxy S4

Μπορεί να κυκλοφορεί ήδη και το επόμενο μοντέλο, ωστόσο το S4 της Samsung εξακολουθεί να αποτελεί μία πολύ καλή συσκευή, αν δε θέλετε να ξοδέψετε πάρα πολλά.

7. iPhone 5C

Το iPhone 5C κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο περίπου με το iPhone 5S και είναι πιο φτηνό από αυτό. Οι θήκες του διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων.

8. HTC One

Το One της HTC είναι ένα από τα πιο όμορφα smartphones που υπάρχουν. Έχει καλή κάμερα και οθόνη 4,7 ιντσών.

9. Nokia Lumia Icon

Όσοι θέλουν να έχουν smartphone με Windows λειτουργικό, τότε το Nokia Lumia Icon είναι από τις καλύτερες επιλογές. Μπορεί να μην είναι το πιο ελκυστικό στην εμφάνιση που θα βρείτε, ωστόσο είναι μια πολύ καλά κατασκευασμένη συσκευή, ενώ διαθέτει και πάρα πολύ καλή κάμερα.

10. Nokia Lumia 1020

Πολλοί θεωρούν ότι το Nokia Lumia 1020 είναι το καλύτερο Windows κινητό που υπάρχει. Διαθέτει μία από τις καλύτερες κάμερες που υπάρχουν σε smartphone, δηλαδή 41 MP!

11. Nokia Lumia 1520

Το Lumia 1520 είναι το πρώτο Windows Phone phablet. Διαθέτει μια τεράστια οθόνη 6 ιντσών, που επιτρέπει στο χρήστη να έχει περισσότερες εφαρμογές και Live Tiles στη home screen.

12. Sony Xperia Z1S

Αν είστε επιρρεπείς στα ατυχήματα, τότε το νέο Xperia Z1S της Sony ίσως είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Είναι αδιάβροχο και μπορεί να αντέξει μέχρι και μισή ώρα στο νερό.

13. Motorola Moto X

Το Moto X είναι ένα από τα καλύτερα Android κινητά που υπάρχουν.

14. Google Nexus 5

Η τελευταία «προσθήκη» της Google είναι το Nexus 5, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την LG, ωστόσο η κάμερά του δεν είναι και πάρα πολύ καλή.

15. Samsung Galaxy S5

Το Galaxy S5 έχει πολύ καλή οθόνη 5,1 ιντσών και πολύ καλή κάμερα.

16. HTC One (M8)

Το HTC One (M8) είναι ένα από τα καλύτερα Android έξυπνα κινητά που μπορείτε να βρείτε, με ωραίο ντιζάιν και καλής ποιότητας μεταλλική κατασκευή. Επιπλέον, διαθέτει κάμερα στην πίσω πλευρά και έχει αισθητήρα βάθους για να αλλάζει η εστίαση στις φωτογραφίες.

17. HTC One (M8) Google Edition

Η HTC συνεργάστηκε με τη Google για τη δημιουργία του HTC One (M8) για να προσφέρει στους χρήστες την καλύτερη δυνατή Android εμπειρία.

18. iPhone 5S

Η Apple έχει κερδίσει εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους πιστεύουν ότι το iPhone 5S είναι το νούμερο ένα κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς διαθέτει την ιδανική αναλογία καλού ντιζάιν, χρήσιμων χαρακτηριστικών και περιεχομένου.

19. LG G3

Το G3 παρουσιάστηκε το Μάιο. Διαθέτει super sharp οθόνη 5,5 ιντσών, ενώ η κάμερα χρησιμοποιεί laser beam για να εστιάζει γρηγορότερα. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει κυκλοφορήσει σε όλες τις αγορές ακόμη.