Η υπόθεση «ζουμ» στη λήψη φωτογραφιών από κινητά είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση, αφού συνήθως το ποιοτικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά ικανοποιεί.

Η αιτία είναι ότι συνήθως στα κινητά, το ζουμάρισμα δεν επιτυγχάνεται με τον ίδιο τρόπο όπως σε κανονικές φωτογραφικές μηχανές.

Στην περίπτωση των μηχανών, το ζουμάρισμα γίνεται με τη βοήθεια του φακού, που αποτελεί και την ενδεδειγμένη μέθοδο. Αντίθετα, τα περισσότερα κινητά διαθέτουν «ψηφιακό ζουμ», το οποίο στην ουσία γίνεται μεγεθύνοντας pixels από το κέντρο της αρχικής εικόνας. Το αποτέλεσμα είναι συνήθως μια κακής ποιότητας φωτογραφία.

Εάν και έχουν παρουσιαστεί λύσεις για την ενσωμάτωση φακών με ζουμ σε κινητά, μια εταιρεία ανάπτυξε μια διαφορετική λύση που βασίζεται στη χρήση δύο διαφορετικών φακών.

Η κάμερα της εταιρείας Corephotonics διαθέτει έναν τηλεφακό και έναν ευρυγώνιο. Δεδομένα από τους δύο αισθητήρες που βρίσκονται πίσω από τους φακούς, «συνθέτουν» την τελική φωτογραφία με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού.

Η βαρύτητα που δίνεται στα στοιχεία που παρέχει ο κάθε φακός, μεταβάλλεται ανάλογα με το αν ο χρήστης έχει επιλέξει να κάνει ζουμ.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον καθηγητή David Mendlovic που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του συστήματος, η κάμερα προσφέρει επίσης καλύτερες επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή που προσφέρει ένα συνηθισμένο smartphone.