Σύμφωνα με την εταιρεία NPD που έκανε τις ανάλογες μετρήσεις, το PS4 πούλησε περισσότερα κομμάτια από το Xbox One το μήνα Νοέμβριο στην Αμερική. Βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι το λανσάρισμα της κονσόλας της Sony, έγινε μια βδομάδα νωρίτερα απ’ αυτό της Microsoft (15 Νοεμβρίου έναντι 22 του ίδιου μήνα).

Κι όμως, το νόμισμα έχει δύο όψεις, ή τα μαθηματικά και οι αριθμοί έχουν και δεύτερη ανάγνωση. Επειδή ακριβώς το Xbox One βρίσκεται στην αγορά της Αμερικής για μικρότερο χρονικό διάστημα, είναι η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις στο λανσάρισμα.

Έχοντας πουλήσει μέσα στο Νοέμβριο 909.132 κομμάτια συνολικά, αυτό σημαίνει περίπου 101.000 κονσόλες ημερησίως για τις 9 μέρες του Νοέμβρη που βρίσκεται στα ράφια.

Μαθηματικό τρικ ή όχι; Μην ξεχνάτε ότι και οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως πούλησαν περίπου 1 εκατομμύριο κονσόλες την πρώτη μέρα λανσαρίσματος, οπότε στεκόμαστε μπροστά σε ζητήματα στατιστικής ανάλυσης και πώς το βλέπει ο καθένας.

Το βέβαιο είναι πως και οι δύο κονσόλες τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από τους προκατόχους τους, για παράδειγμα το Xbox One έχει πουλήσει σχεδόν 3 φορές παραπάνω από το Xbox 360 στο launch. Επίσης, το πλέον σίγουρο είναι πως το σχέδιο της Sony να κατακτήσει την αμερικανική αγορά και να χτυπήσει τη MS στο σπίτι της, έχει αρχίσει να πιάνει τόπο.

Πηγή: thegang.gr