Ένα ακόμη προπύργιο του διαμοιρασμού αρχείων μέσω torrents (BitTorrents, για την ακρίβεια), έπεσε. Δικαστήριο της Καλιφόρνια ζήτησε από το δημιουργό και ιδιοκτήτη του IsoHunt να κατεβάσει το site και να πληρώσει 110 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση στην Motion Picture Association of America (MPAA).

Η δικαστική διαμάχη του IsoHunt με κολοσσούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας όπως η Disney, η Paramount και η Twentieth Century Fox, διαρκεί εδώ και επτά χρόνια.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου της California, όμως, ήταν αυτή που ανάγκασε τον Gary Fung να συμβιβαστεί με το πρόστιμο των 110 εκ δολαρίων. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, πάντως, πιστεύουν ότι ο πελάτης τους δεν πρόκειται να πληρώσει περισσότερα από 4 εκ. δολάρια.

«Έδωσα μια τίμια μάχη, έφτασα ως το τέλος και παρέμεινα πιστός στις αξίες μου. Τα 11 σχεδόν χρόνια ζωής του IsoHunt ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, που το μοιράστηκα με μερικούς από τους πιο ευφυείς ανθρώπους. Είναι λυπηρό να βλέπω το μωρό μου να πεθαίνει», έγραψε στο προσωπικό του blog ο Gary Fung.

Πηγή: thegang.gr