Η TGS 2013 συνεχίζει να βγάζει κάποιες ενδιαφέρουσες ειδήσεις, με το PS4 να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. Αυτή τη φορά, αποκαλύφθηκε σε συνέντευξη πως η PlayStation Camera έχει τη δυνατότητα να φέρει στο PS4 navigation τύπου Kinect στο user interface της κονσόλας. Για να συμβεί αυτό, θα χρειαστεί μια αναβάθμιση μετά το λανσάρισμα του PS4.

Έως τώρα, γνωρίζαμε ότι είναι εφικτές οι φωνητικές εντολές και η αναγνώριση χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλά όπως φαίνεται το πράγμα μπορεί να πάει ακόμα πιο «βαθιά», πέρα κι από αυτό που ανακοινώθηκε σήμερα, σύμφωνα με τη Sony.

Επίσης, ακούστηκε και κάτι ακόμα ενδιαφέρον στην ίδια συνέντευξη. Υπάρχει λοιπόν μια φημολογία που θέλει τη Sony να χάνει περίπου 60 δολάρια για κάθε PS4 που θα πουλάει. Η εταιρεία το αρνήθηκε αυτό, αλλά στην ουσία εμμέσως. Κι αυτό διότι αν κάποιος καταναλωτής αγοράσει ένα launch game και αποκτήσει τη συνδρομή για το PS Plus, τότε αυτόματα το deal μετατρέπεται σε κερδοφόρο για τη Sony.

Προφανώς, την εταιρεία την ενδιαφέρει ο μέσος όρος που θα προκύψει, π.χ. μπορεί κάποιος gamer να αποκτήσει δύο games και τη συνδρομή, ένας άλλος να μην πάρει τίποτα. Η Sony πάντως, προβλέπει ότι ο μέσος παίκτης θα προβεί στην παραπάνω ενέργεια. Όπως και να ‘χει, ακόμα και να μην επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη, υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση στο επιτελείο πως το PS4 θα αποδειχθεί πολύ πιο γρήγορα κερδοφόρο από το PS3.

Επίσης, ανακοινώθηκε πως το PS Vita TV, θα είναι σε θέση να στριμάρει PS3 games, χάρη στο Gaikai. Παρόλα αυτά, δεν έγινε λόγος για σχέδια λανσαρίσματος του μηχανήματος στην Ευρώπη, παρεμπιπτόντως δεν ακούστηκε και το πότε θα μας έρθει και η περίφημη υπηρεσία. Για την ακρίβεια, το Gaikai έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2014 στη Βόρεια Αμερική, αλλά για την Ευρώπη δεν υπάρχει ενημέρωση.

Οι ειδήσεις έρχονται χωρίς σταματημό, καθώς δόθηκαν και λεπτομέρειες για 5 τίτλους που θα κυκλοφορήσουν στο PS3 αλλά και στο PS4, και με ποιον τρόπο θα μπορείτε να περάσετε από τη μία στην άλλη. Είναι γνωστό εδώ και λίγο καιρό, διά στόματος House, ότι η μετάβαση ανάμεσα στις εκδόσεις, μπορεί να γίνει με μικρό κόστος. Καταρχάς, τα πέντε παιχνίδια είναι τα: Battlefield 4, Assassin’s Creed IV: Black Flag, Watch Dogs, Call of Duty: Ghosts και NBA 2K14 (ειδικά για την Ευρώπη το τελευταίο).

Αν λοιπόν αγοράσετε τις retail PS3 εκδόσεις των παραπάνω παιχνιδιών, εντός της συσκευασίας θα βρείτε έναν κωδικό που σας επιτρέπει να κατεβάσετε τις αντίστοιχες ψηφιακές εκδόσεις σε PS4. Η τιμή για τα 4 πρώτα είναι στα 9,99 ευρώ, για το NBA 2K14 στα 14,99 ευρώ. Για να ενεργοποιήσετε και να παίξετε τις next-gen versions, το PS3 δισκάκι θα πρέπει να βρίσκεται εντός του PS4.

Παρόλα αυτά, δεν απαιτείται να έχετε το PS4 όταν θα κάνετε την ενεργοποίηση του κωδικού και αποκτήσετε την PS4 version, καθώς αυτή τη δουλειά μπορείτε να την κάνετε από το PS3. Κι αυτό, διότι οι κωδικοί έχουν ημερομηνία λήξης: 31 Ιανουαρίου για ACIV και Watch Dogs, 28 Μαρτίου για το Battlefield 4, και 31 Μαρτίου για COD: Ghosts και NBA 2K14.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το teaser για ένα ντοκιμαντέρ που αφορά στο Gran Turismo, με τίτλο KAZ: Pushing the Virtual Divide…

Πηγή: thegang.gr