Ένα concept ρολόι που θυμίζει ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τα gadgets του James Bond παρουσίασε η Nissan.

Το Nissan Nismo Watch συνδέεται με το αυτοκίνητο καταγράφει μέσω τηλεμετρίας όλες τις παραμέτρους λειτουργίας όπως επιτάχυνση, κατανάλωση και παράλληλα επεξεργάζεται βιομετρικά δεδομένα που προέρχονται από τη σφυγμομέτρηση του οδηγού.

Το ρολόι έχει ειδικό σχεδιασμό ώστε ο οδηγός να μπορεί να το κοιτά την ώρα που τα χέρια του είναι στο τιμόνι. Σε μία πλήρη φόρτιση, η μπαταρία του ρολογιού προσφέρει αυτονομία επτά ημερών και επαναφορτίζεται μέσω θύρας micro-USB. Το Nismo Watch συνδέεται με το smartphone του οδηγού και τον ενημερώνει και για όλες τις ανανεώσεις στα social media Facebook, Twitter, Pinterest ή Instagram, καθώς και ενημερώσεις για τον καιρό και την ώρα.

Αυτό που κάνει το smartwatch να ξεχωρίζει είναι ότι ενημερώνει τον χρήστη όταν οδηγάει για τον καιρό ή σε περίπτωση αυξημένου παλμού της καρδιάς προτρέπει τον χρήστη να πηγαίνει πιο σιγά.

Η Nissan ελπίζει ότι το νέο της gadget θα βοηθήσει τους καταναλωτές όχι μόνο να ελέγχουν την απόδοση του αυτοκινήτου, αλλά να δουν πόσο βελτιώνονται στην οδήγηση.

Το ρολόι δεν έχει πάρει ακόμα το δρόμο της παραγωγής και η Nissan δεν αποκάλυψε πότε θα κυκλοφορήσει.