Η δημοτικότητα της μουσικής υπηρεσίας Pandora συνεχώς και αυξάνεται, ξεπερνώντας πλέον τα 200 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια είναι φανερή η άνοδος αντίστοιχων υπηρεσιών όπως και το Spotify.

Η Pandora χρειάστηκε σχεδόν 6 ολόκληρα χρόνια για να καταφέρει να φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες, νούμερο που μέσα στην τελευταία διετία κατάφερε να διπλασιάσει. Μάλιστα, ο ρυθμός αύξησης των χρηστών της δε δείχνει να μειώνεται, ίσως κιόλας να συμβαίνει το αντίθετο.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ίδιας της εταιρίας, 140 εκατομμύρια χρήστες απολαμβάνουν τη μουσική υπηρεσία από τη φορητή τους συσκευή. Ενώ τα 70 εκατομμύρια από τους συνολικούς της χρήστες τη χρησιμοποιούν σε μηνιαία βάση. Έτσι το Pandora καταφέρνει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό, αφού αρκεί να πούμε πως το Spotify μετρά 24 εκατομμύρια χρήστες, με μόλις έξι από αυτά να είναι εγγεγραμμένοι συνδρομητές.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ενώ ο αριθμός των χρηστών του Pandora έχει σημειώσει σημαντική άνοδο τα τελευταία χρόνια, η μετοχή της εταιρίας ακολουθεί μία όχι και τόσο σταθερή πορεία.

Αρχικά, κατρακύλησε προς τα τέλη του 2012 μετά από μία απογοητευτική ανακοίνωση των οικονομικών εσόδων της εταιρίας για το περασμένο έτος, ενώ παρουσίασε σημαντική άνοδο μετά το άκουσμα διαφόρων φημών, όπως ότι η Apple σκέφτεται να εισέλθει στην αγορά της streaming μουσικής.