Η Apple έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει μια τεχνολογία που θα επιτρέψει στο περίβλημα των συσκευών να αντιλαμβάνεται εντολές από την πίεση που θα του ασκείται. Σίγουρα, η νέα τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τις λειτουργίες του κεντρικού πλήκτρου αλλά και αυτών για τη ρύθμιση της έντασης, που υπάρχουν στα iPhone ή στα iPad, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από το AppleInsider.

Άλλες χρήσεις για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο αρχικά είχε κατατεθεί το 2009, περιγράφονται από την Apple ως μία εναλλακτική μέθοδο εισαγωγής πληροφοριών για όταν το η αλληλεπίδραση αφής είτε δεν λειτουργεί είτε δεν είναι πρακτική.

Η μέθοδος αφής που χρησιμοποιεί η Apple στις οθόνες των συσκευών της είναι πολύ πιο ακριβής και ευαίσθητη, αλλά δεν λειτουργεί σωστά όταν φοράτε γάντια, όταν υπάρχει αρκετή βρωμιά στην οθόνη ή όταν γίνονται επαφές με την οθόνη χωρίς να το θέλετε, γεγονός που προκαλεί σύγχυση στους αισθητήρες.

Το νέο σύστημα της Apple προτείνεται ως εναλλακτικός μηχανισμός εισόδου για αυτά τα είδη των καταστάσεων. Δεδομένου ότι η νέα μέθοδος, έχει να κάνει με την άσκηση πίεσης στη συσκευή, γίνεται κατανοητό πως θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για όλα τα παραπάνω προβλήματα.

Μάλιστα, πολλοί εικάζουν πως πρόκειται για μία τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί στο φημολογούμενο iWatch, εξοπλίζοντας το με ένα νέο τρόπο εισαγωγής δεδομένων.

Φυσικά όπως και με οποιοδήποτε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple, δε μπορούμε να προβλέψουμε το τι μπορεί να έχει στο μυαλό της η εταιρία. Αλλά θα μπορούσε να είναι ένας πετυχημένος τρόπος για να προσθέσετε άλλον έναν τρόπο αλληλεπίδρασης που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί με τις πρόσφατες αλλαγές από άλλους κατασκευαστές, όπως της εισόδου επαφή με γάντια και τη λειτουργία εντοπισμού κίνησης των ματιών.