Η Airbnb παρουσίασε τεράστια άνοδο μέσα στο 2012, δημοσιοποιώντας πως κατάφερε να βοηθήσει 3 εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν κράτηση δωματίου μέσα στο προηγούμενο έτος. Να σημειώσουμε πως συνολικά έχει βοηθήσει σε τέσσερα εκατομμύρια κρατήσεις, από την πρώτη μέρα λειτουργίας της.

Η Airbnb επίσης αποκάλυψε πως τα δωμάτια που μπορεί να βρει κανείς, μέσω της υπηρεσίας, διπλασιάστηκαν, αγγίζοντας τον αριθμό 300.000 σε σχέση με πέρυσι που ήταν 120.000. Ταυτόχρονα με το πλήθος των δωματίων αυξάνεται και η ποικιλία, αφού πλέον, μπορεί κανείς να κάνει κράτηση σε περισσότερα από 500 κάστρα, καθώς και 200 δενδρόσπιτα!

Η ενοικιάσεις δωματίων καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο, αφού μπορεί κανείς να κάνει κράτηση σε 35.767 διαφορετικές πόλις και 192 διαφορετικές χώρες.

Η ανάπτυξη της Airbnb, είναι χαρακτηριστική και από επιχειρησιακής πλευράς, αφού άνοιξε 11 καινούρια γραφεία σε 9 νέες αγορές, όπως αυτή του Ρίο, της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του 2012, προχώρησε στην εξαγορά της ταξιδιωτικής εταιρίας Crashpadder, αλλά και της υπηρεσίας τοπικών πληροφοριών, Localmind.

Πλέον η αξία της Airbnb εκτιμάτε στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ παρουσιάζει συνεχείς αυξήσεις χρόνο με το χρόνο.