Εδώ και 4.500 χρόνια η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα της Αιγύπτου κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Λιντς της Μεγάλης Βρετανίας και το Συμβούλιο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου με τη βοήθεια ενός ειδικά σχεδιασμένου ρομπότ πρόκειται να εξερευνήσουν το εσωτερικό της. Συγκεκριμένα, στο εσωτερικό της μεγάλης πυραμίδας ξεκινούν δύο φρεάτια από την αίθουσα του βασιλιά και, υπό γωνία 45 μοιρών, κατευθύνονται στο εξωτερικό της πυραμίδας.

Πιστεύεται ότι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του μνημείου, μέσω αυτών το πνεύμα του αποβιώσαντος φαραώ διέφευγε στο διάστημα και έβρισκε τη θέση του ανάμεσα στα αστέρια.

Όμως, από την αίθουσα της βασίλισσας ξεκινούν άλλα δύο φρεάτια που ανακαλύφθηκαν το 1872 και τα οποία δεν οδηγούν στο εξωτερικό της πυραμίδας. Κανείς δεν ξέρει γιατί φτιάχτηκαν και πού οδηγούν. Αυτά τα δύο «μυστικοπαθή» φρεάτια θα αποτελέσουν ουσιαστικά το αντικείμενο της έρευνας του επαναστατικού ρομπότ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.