Είναι ποτέ δυνατόν ένα τηλεκατευθυνόμενο αμάξι μοντελισμού, να «χτυπάει» μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερες επιταχύνσεις από ένα κοινό αυτοκίνητο πόλης;

Φυσικά και είναι! Το τηλεκατευθυνόμενο Traxxas XO-1, όχι μόνο μπορεί να πιάσει τελική μεγαλύτερη των 160 χιλιομέτρων, αλλά το πραγματοποιεί σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Με το γνωστό τρόπο που η επιτάχυνση εκφράζεται, τα 100 χλμ. έρχονται σε κάτι περισσότερο από 2,3 δευτερόλεπτα!

Λειτουργεί με μία μπαταρία λιθίου 5.000 mAh και όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, η τελική του ταχύτητα σε συνδυασμό με το μικρό του μέγεθος μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρα.

Γι’ αυτό άλλωστε και η εταιρία που το κατασκευάζει, στις οδηγίες για την ασφαλή του χρήση, προειδοποιεί τους επίδοξους Σουμάχερ: «Στη μέγιστη ταχύτητα, πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε κλειστές πίστες ειδικά σχεδιασμένες για αυτό το σκοπό, όπου υπάρχουν προστατευτικές μπάρες και ελεγχόμενη πρόσβαση ανθρώπων».

Για να καταστήσει ακόμη πιο σαφές στους χρήστες την προσοχή που πρέπει να δείχνουν, η εταιρία συμπληρώνει: « Να γνωρίζετε τα όρια σας. Να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας σχετικά με τις πραγματικές σας δυνατότητες και να είστε βέβαιοι ότι έχετε μία τοποθεσία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μοντέλο».

Για να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η εμπειρία με το μοντέλο αυτό, υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαστεί με το iPhone.

Κατεβάζοντας μία ειδική εφαρμογή από το App Store, το κινητό μπορεί να προβάλει σε πραγματικό χρόνο, δεδομένα όπως η ταχύτητα, ο εναπομένων χρόνος ζωής της μπαταρίας, τα RPM της μηχανής, η θερμοκρασία που αναπτύσσεται. Με άλλα λόγια όλες τις βασικές πληροφορίες που ένας οδηγός βλέπε στο καντράν ενός κανονικού αυτοκινήτου!

Φυσικά η τιμή του τηλεκατευθυνόμενου θα είναι ελαφρώς τσουχτερή, καθώς όταν κυκλοφορήσει στα τέλη αυτού του μήνα, θα κοστίζει 1.100 δολάρια. Δείτε το σε δράση, στο βίντεο που ακολουθεί.

Περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις στο proho.gr