Η αλήθεια είναι ότι το ρομπότ της φωτογραφίας, που ακολουθεί μπορεί να μη φέρνει σε ποντίκι, αλλά αφενός είναι μικρό και αφετέρου είναι ικανό να βρει το δρόμο του μέσα σε λαβύρινθους, οπότε εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Όπως και να έχει, το εν λόγω ρομπότ είναι σε θέση να βρίσκει το δρόμο του μέσα σε ένα λαβύρινθο καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο της «συνομοταξίας» του.

Κατασκευασμένο από τον Ng Beng Kiat, το Min7.1 bot μπορεί να κινηθεί με τελική 12χλμ/ώρα και πρόσφατα κατάφερε και έθεσε ένα νέο ρεκόρ στο διαγωνισμό Micromouse Robot στην Ιαπωνία, με χρόνο 3,921 δευτερολέπτων!

Για όλους όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την ρομποτική και τα νέα της, ο συγκεκριμένος χρόνος είναι ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο κάτω από το προηγούμενο ρεκόρ.

Φυσικά, δεν κατάφερε με την πρώτη να ολοκληρώσει τον λαβύρινθο, αλλά όπως και στα υπόλοιπα, του επιτράπηκε να εκτελέσει μία αυτόνομη αποστολή εξερεύνησης, κάτι που δεν μειώνει το επίτευγμα σε καμία περίπτωση.

Δείτε τα δύο βίντεο που ακολουθούν με την προσπάθεια του ρομπότ. Στο πρώτο απεικονίζεται η φάση εξερεύνησης και στο δεύτερο είναι η στιγμή που ολοκληρώνει τον «άθλο».

Πηγή: proho.gr