Αν πιστεύετε ότι τα μηνύματα μέσω iPhone είναι πολύ «πίσω» σε σχέση με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, η Apple ετοιμάζει αλλαγές για να αλλάξει αυτό.

Η εταιρεία-κολοσσός ανακοίνωσε ότι εισάγει μια εντελώς νέα σειρά από χαρακτηριστικά στο iOS 10 που θα μετατρέψουν τις συνομιλίες σας μέσω μηνυμάτων από βαρετά κείμενα, σε ένα φαντασμαγορικό χώρο πολυμέσων. Είναι μια σειρά από κινούμενα σχέδια που καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη και emoji που προτείνονται από τη συσκευή και που αποκαλύπτονται με ένα «μαγικό τρόπο». Η εταιρεία παρουσίασε τα χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των δημιουργών εφαρμογών στο Σαν Φρανσίσκο υποστηρίζοντας ότι θα προσφέρει πιο εκφραστικούς τρόπους για την επικοινωνία μέσω μηνυμάτων με τους φίλους και την οικογένεια.

Με το iOS 10 θα είστε σε θέση να προσθέσετε κινούμενες εικόνες στα μηνύματά σας όπως μπαλόνια, κομφετί και πυροτεχνήματα. Αυτά θα καλύπτουν ολόκληρη την οθόνη και θα είναι μια καλή ευκαιρία να ευχηθείτε για παράδειγμα χρόνια πολλά με έναν ιδιαίτερο και πιο χαρούμενο τρόπο ή να γιορτάσετε μια ειδική περίσταση.

Επιπλέον θα μπορείτε να στείλετε μήνυμα με «αόρατο μελάνι» και το μήνυμα να διαβαστεί από τον παραλήπτη μόνο αν σύρει το δάχτυλό του πάνω σε αυτό. Είναι μια καλή ευκαιρία να στείλει κάποιος ένα πολύ προσωπικό μήνυμα που να μην είναι ορατό ή να στείλει μια φωτογραφία-έκπληξη όπως ένα δαχτυλίδι αρραβώνων.

Τα χειρόγραφα μηνύματα θα είναι ακόμη ένα χαρακτηριστικό, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για τα emoji που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό είναι ότι οι χρήστες θα μπορούν να απαντούν πιο εύκολα ακουμπώντας απλά πάνω στην οθόνη ένα δάχτυλο.

Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει πιο ανταγωνιστικό λογισμικό σε σχέση με τις άλλες εταιρείες, αλλά και τις εφαρμογές που εγκαθιστούν οι χρήστες στις συσκευές τους για να επικοινωνήσουν και να συνομιλήσουν.

iphoneios2 iphoneios3

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.