Μέχρι 20 άρθρα τον μήνα θα μπορούν να διαβάζουν χωρίς χρέωση οι αναγνώστες της εφημερίδας New York Times, καθώς από τις 28 Μαρτίου παύει να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενό της.

Δωρεάν θα είναι επίσης η πρόσβαση στα κείμενα τα οποία ο αναγνώστης θα βρίσκει μέσω αναζήτησης στο Google ή από link που έχει μοιραστεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook ή το Twitter, ακόμα και αν έχει ξεπεραστεί το όριο των 20 άρθρων.

Στην κεντρική σελίδα, καθώς και στα βασικά θέματα κάθε ενότητας η πρόσβαση θα είναι επίσης δωρεάν χωρίς περιορισμούς, όπως δωρεάν θα είναι η πρόσβαση στα μπλογκ και τις μικρές αγγελίες.

Όταν θα εξαντλείται το όριο των 20 άρθρων, ο αναγνώστης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών πακέτων χρέωσης, με τιμές 15, 20 και 35 δολάρια τον μήνα.

Το φθηνό πακέτο θα αφορά στην πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας από υπολογιστή και smartphone. Με το μεσαίο ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή σε υπολογιστή και στην ταμπλέτα της Apple, iPad, ενώ με την ακριβή συνδρομή θα μπορεί να συνδυάζει όλα τα παραπάνω.

Οι πιο ευνοημένοι του νέου τρόπου χρέωσης είναι οι συνδρομητές της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας, αφού μαζί με το τυπωμένο φύλλο θα έχουν και απεριόριστη πρόσβαση στην ιστοσελίδα και τις εφαρμογές της, με τη συνολική συνδρομή να κυμαίνεται από 25 ως 32 δολάρια, ανάλογα με την πολιτεία.

Η πρώτη ανάλογη απόπειρα, με την επιθεώρηση «Times Select», η οποία ξεκίνησε το 2005 και διακόπηκε δύο χρόνια αργότερα, ύστερα από διαμαρτυρίες των αρθρογράφων της εφημερίδας, απέτυχε παταγωδώς.