Ο Ming-Chi Kuo είναι ένας αναλυτής των πεπραγμένων της Apple που κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του να μας πει για κάποια φήμη που άκουσε, η φήμη γίνεται ευθύς αμέσως πραγματικότητα.

Συντάκτης στο MacRumors, ο Kuo «προφήτευσε» όλα τα νέα για τα προϊόντα της Apple των τελευταίων χρόνων, κάνοντας σαφές πως έχει πληροφόρηση εκ των έσω.

Τώρα μας λέει πως κάποια στιγμή στις αρχές του 2020 (πιθανότατα το πρώτο τρίμηνο) θα βγει στην αγορά το iPhone SE 2 σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 399 δολάρια. Μας λέει επίσης πως το νέο κινητό θα φορά το A13 τσιπ του iPhone 11, θα έχει RAM στα 3GB και θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις, στα 64GB και στα 128GB.

Ο «προφήτης της Apple», όπως τον αποκαλούν συχνά, αποκαλύπτει πως το φτηνό iPhone θα είναι διαθέσιμο σε γκρι, ασημί και κόκκινο και δεν θα περιλαμβάνει το 3D Touch. Γεγονός που δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη, καθώς το χαρακτηριστικό αφαιρέθηκε ήδη από τα πρόσφατα προϊόντα της Apple.

Ο Kuo λέει ακόμα πως ο σχεδιασμός του iPhone SE 2 θα μοιάζει πολύ με εκείνον του iPhone 8, κάτι που μας είπε και λίγο πρωτύτερα το Bloomberg στις δικές του αποκλειστικές πληροφορίες.

Όπως παρατηρεί μάλιστα το 9to5Mac, η τιμή των 399 δολαρίων είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που είχε το iPhone SE όταν κυκλοφόρησε το 2016. Μια τιμή που έπεσε στα 349 δολάρια την επόμενη χρονιά, όταν και σταμάτησε η παραγωγή του.

Τα φτηνότερα iPhones είναι αποφασιστικής σημασίας για την Apple, που θέλει να παραμένει ανταγωνιστική σε αγορές όπως η Ινδία, εκεί δηλαδή που κινητά που κοστίζουν πάνω από 450 δολάρια αντιπροσωπεύουν μόλις το 4% της αγοράς.

Το φτηνότερο κινητό με το δαγκωμένο μήλο παραμένει για την ώρα το iPhone 8, που στις περισσότερες αγορές δεν ξεπερνά τα 449 δολάρια…