Τις προτάσεις της στο δικαστήριο για τις ποινές που πρέπει κατά τη γνώμη της να επιβληθούν στους έντεκα βασικούς κατηγορούμενους της δίκης των στημένων έκανε η εισαγγελέας έδρα Βιργινία Σακελλαροπούλου κατά την τρίωρη αγόρευσή της την Παρασκευή.

Η εισαγγελέας τόνισε πως «…το χαρακτηριστικό γνώρισμα της ακροαματικής διαδικασίας ήταν η σιωπή», ενώ κατηγόρησε πολλούς από τους μάρτυρες πως δεν βοήθησαν καθόλου για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Συγκεκριμένα για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, είπε πως «… είναι ένας άνθρωπος ευάλωτος, υποχωρητικός και δεν εισέφερε τίποτα στη διαδικασία», ενώ πρόσθεσε πως ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκοτεινός.

Η κ. Σακελλαροπούλου πρότεινε την καταδίκη των επτά κατηγορουμένων από τους έντεκα.

Για τον Μάκη Ψωμιάδη πρότεινε την ενοχή του για απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και δωροληψία, καθώς και την αθώωση του για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης του παράνομου στοιχηματισμού και του ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Για τον Γιάννης Παπακώστα πρότεινε την ενοχή για αδίκημα δωροδοκίας και δωροληψίας, αλλά την αθώωση για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου πρότεινε την ενοχή για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείτο, δηλαδή για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Θωμά Μητρόπουλο εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για δωροληψία και παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη πρότεινε την ενοχή του για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Διονύση Κωτούλα εισηγήθηκε την ενοχή του για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Περικλή Αμανατίδη πρότεινε ενοχή για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και την αθώωσή του για παράνομο στοιχηματισμό.

Αντίθετα, για τους Σταύρο Ψωμιάδη, Βαγγέλη Αγγελή, Δημήτρη Δημητρίου και Γιώργο Χαβενετίδη πρότεινε την αθώωσή τους για όλες τις πράξεις.

Τα παιχνίδια που ήταν χειραγωγημένα σύμφωνα με την εισαγγελέα ήταν α εξής: Αγροτικός Αστέρας – Καβάλα 0-3, Καβάλα – Αγροτικός Αστέρας 4-1, Καβάλα – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0, Ολυμπιακός Βόλου – Ηλυσιακός 0-1, Ηλυσιακός – Εθνικός 3-2 και Ηλυσιακός – Αγροτικός Αστέρας 3-2. Αντίθετα δεν προέκυψαν ενδείξεις για άλλα τέσσερα παιχνίδια.

Πηγή: sport-fm.gr