Αλλαγή σκυτάλης για τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών σηματοδοτεί η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Αθηνών για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011.

Αντικείμενο της συνεδρίασης της Ολομέλειας των δικαστών είναι να ανατεθεί η δικογραφία για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε εφέτη ειδικό ανακριτή, όπως έχει συμβεί μέχρι σήμερα για πολλές σοβαρές υποθέσεις μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Σε εφέτες- ειδικούς ανακριτές τα τελευταία χρόνια έχει ανατεθεί η έρευνα για όλες τις αποκαλούμενες «μεγάλες υποθέσεις» όπως για παράδειγμα τα παραδικαστικά κυκλώματα, τα ομόλογα, η Ζίμενς ,αλλά και οι «ιερές ανταλλαγές» της Μονής Βατοπεδίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δικογραφία θα αφαιρεθεί από τον πρωτοδίκη ανακριτή Γιώργο Κασίμη και θα χρεωθεί σε εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό, ο οποίος και θα ολοκληρώσει τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ενώπιον του ανακριτή έχουν απολογηθεί 15 άτομα εκ των οποίων οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας είναι προφυλακισμένοι, ενώ σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη ο κατάλογος περιλαμβάνει άλλα 67 πρόσωπα που φέρονται να έχουν σχέση με στημένα παιχνίδια ή παράνομο στοιχηματισμό.