O Νίκος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου στο Τόπλιτσε, δήλωσε ότι γίνεται μια καλή προετοιμασία σε ένα ευχάριστο κλίμα.

Όσον αφορά το φάκελο «Στημένα Παιχνίδια» ο Λύμπε τόνισε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του παίκτη της «Ένωσης»:

– Θα μας κάνεις ένα σχόλιο για την προετοιμασία, για την «ελληνοποίηση» της ομάδας, αλλά και αν σου θυμίζει αυτή η σεζόν την περίοδο 2004-05;

«Γίνεται μια πολύ καλή προετοιμασία μέχρι στιγμής, αν και είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό στοιχείο, σίγουρα είναι ισχυρό αυτή τη χρονιά, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό. Απλά σε αριθμό είμαστε περισσότεροι Έλληνες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ ευχάριστο κλίμα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στην πορεία, όταν θα έρθουν πιο δύσκολες μέρες».

– Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλει να περάσει ο Χιμένεθ στην ομάδα;

«Αυτά που θέλει να περάσει από πέρυσι, αλλά -αν θυμάστε μια δήλωσή μου, η οποία ίσως έχει παρεξηγηθεί κιόλας- είχα πει ότι η ομάδα δεν καταφέρνει να παίξει αυτό που θέλει ο προπονητής. Είμαι της ίδιας άποψης και φέτος. Η ομάδα πρέπει να είναι ευέλικτη. Καταλαβαίνω και μπορώ να σκεφτώ ότι ο προπονητής θέλει να έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό. Είναι μια νέα προσπάθεια, στην ομάδα υπάρχουν πολλά «στοιχήματα». Μακάρι να μας βγουν. Όλοι αυτό θέλουμε. Αν μας βγουν, πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε αυτό που θέλει ο προπονητής. Αν όχι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Αυτή είναι η άποψή μου».

– «Στοιχήματα» ως προς το ρόστερ εννοείς;

«Όσον αφορά στους παίκτες».

– Και το ευέλικτο τι σημαίνει;

«Ότι παιχνίδι με παιχνίδι ή αν δε σου βγαίνει κάποιο ματς, πρέπει να καταφέρνεις να ελίσσεσαι για να μπορείς να αντιστρέψεις την κατάσταση. Αν χάνεις, τουλάχιστον να χάνεις με ψηλά το κεφάλι».

– Αυτό που λες έρχεται σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε, αφού ο προπονητής δοκιμάζει συνέχεια το 4-2-3-1;

«Δεν αφορά στο σύστημα. Καμία σχέση, αφού τα συστήματα για μένα δεν παίζουν κανένα ρόλο, ούτε αυτό που λέω έρχεται σε αντίθεση με ό, τι λέει ο προπονητής. Εγώ εκφέρω τη δική μου άποψη. Έτσι όπως τα φέρνω στο μυαλό μου, πιστεύω ότι κάτι αντίστοιχο θα κάνει και ο προπονητής. Είναι πιο διαβασμένος αυτή τη χρονιά. Θα βγάλει τα συμπεράσματά του για το ρόστερ και θα ξέρει πως ακριβώς θα διαχειριστεί την κατάσταση».

– Η ΑΕΚ σ’ αυτό τον μαραθώνιο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει πέρα απ’ τον Νοέμβριο; Γιατί τις δύο προηγούμενες χρονιές μέναμε νωρίς πολύ πίσω και μετά τελείωναν όλα.

«Αυτό είπα και πριν, ότι υπάρχουν κάποια στοιχήματα στην ομάδα. Έχουν έρθει νέοι παίκτες και είναι σημαντικό το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστούν για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να το κάνουν αυτό. Αν όντως γίνει αυτό, πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά, αλλά για να δώσουμε υποσχέσεις ή να πούμε το οτιδήποτε, δε μπορούμε να το κάνουμε. Θα είναι ψέματα».

– Επειδή η άποψή σου μετράει, κάνε μας ένα σχόλιο για ό, τι συμβαίνει γύρω μας. Φάκελος στημένα, βία στα γήπεδα, οικονομική κρίση. Η διοίκηση ζητάει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα. Τελικά γιατί να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο; Εσύ θα έμπαινες σ’ αυτή τη διαδικασία;

«Ναι, θα έμπαινα σ’ αυτή τη διαδικασία, γιατί δε μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι σ’ αυτή την κατάσταση. Νομίζω ότι τα «αποβράσματα» που ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο και το κατέστρεψαν, οι μόνοι που μπορούμε να τα αποβάλλουμε είμαστε εμείς. Οι ποδοσφαιριστές και ο αγνός φίλαθλος που θέλει να πάει στο γήπεδο να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι με την παρουσία του κόσμου θα περάσει το μήνυμα ότι εμείς θέλουμε να βλέπουμε «καθαρό» ποδόσφαιρο, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με συνάρτηση την τιμωρία αυτών των «αποβρασμάτων». Την παραδειγματική τιμωρία τους. Όποιος έχει ανάμειξη σ’ αυτή την περίπτωση και είναι ένοχος, να τιμωρηθεί παραδειγματικά και όσο πιο σκληρά γίνεται».

– Νιώθεις ότι σ’ έχουν κλέψει μετά από όσα έχουν γίνει γνωστά;

«Δεν είναι κάτι το οποίο το νιώθω τώρα. Είναι μια κατάσταση, η οποία διαιωνιζόταν στην Ελλάδα και θα βλέπουμε κι άλλο αν συνεχιστεί αυτό. Σίγουρα έχω σκεφτεί ότι πολλά πράγματα στα παίρνουν μέσα απ’ τα χέρια και αποδείχθηκε αυτό τώρα. Στο παρελθόν μάλιστα είχαμε χαρακτηρισθεί και γραφικοί αν βγαίναμε και λέγαμε κάτι, αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και τουλάχιστον ας αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό ζητάει όλος ο φίλαθλος ο κόσμος».

– Θεωρείς δηλαδή ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Η τελευταία ευκαιρία νομίζω».