Ένας 74χρονος δικηγόρος από την Κολομβία αποφάσισε να τα βάλει με έναν από τους παγκόσμιους κολοσσούς και συγκεκριμένα τη FIFA!

Κατέθεσε αγωγή ύψους ενός δισ. ευρώ εναντίον της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας τονίζοντας πως οι (ομολογουμένως) κακές διαιτησίες κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Μουντιάλ προκάλεσαν ηθικές βλάβες τόσο στον ίδιο, όσο και σε άλλους, ενώ μετά από ένα ματς έφτασε στο σημείο να πάει στο νοσοκομείο με καρδιακά προβλήματα.

«Ένιωσα πολύ άσχημα. Είχα καρδιακές αρρυθμίες και οι συγγενείς μου με μετέφεραν στο νοσοκομείο επειγόντως, με τα εγγόνια μου που έκλαιγαν γύρω μου», δήλωσε ο ίδιος αναφερόμενος για όσα του συνέβησαν μετά το ματς Βραζιλία-Κολομβία.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο ισπανός διαιτητής Καρμπάγιο δεν απέβαλε -ως όφειλε- το Ζούλιο Σέζαρ σε ανατροπή στην οποία τουλάχιστον έδωσε πέναλτι υπέρ της Κολομβίας για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1 που έστειλε τη Βραζιλία στην επόμενη φάση.

«Αποφάσισα να καταθέσω αγωγή κατά της FIFA διότι οι αποφάσεις των διαιτητών προκάλεσαν ηθικές και άλλου είδους ζημίες σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, η Ουρουγουάη, η Αγγλία, το Μεξικό, η Κόστα Ρίκα και φυσικά η Κολομβία» πρόσθεσε ο Αουρέλιο Χιμένεθ.

Ο κολομβιανός νομικός κατέθεσε βίντεο με τις επίμαχες φάσεις, αλλά και αποσπάσματα δηλώσεων ανθρώπων του ποδοσφαίρου (Πελέ, Μαραντόνα) που κατακεραύνωναν τους «άρχοντες» των αγώνων.

Παράλληλα, τόνισε πως αν δικαιωθεί -κάτι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο- θα διαθέσει ολόκληρο το ποσό υπέρ οργανισμών που βοηθούν παιδιά στη χώρα του.

Για την ώρα δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση ή σχόλιο από την πλευρά της FIFA.

Πηγή: sport-fm.gr