Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής στο Αρακαζού μετά το θρίαμβο επί της Ακτής Ελεφαντοστού πραγματοποιήθηκε με τον Ορέστη Καρνέζη να πραγματοποιεί ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης, αλλά να υπολογίζεται κανονικά.

Ο έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στον αγώνα κόντρα στους Ιβοριανούς, αναμένεται να είναι έτοιμος μέσα στις επόμενες μέρες κι αν το θελήσει ο Φερνάντο Σάντος, θα ξεκινήσει και πάλι στην βασική εντεκάδα.

Αντιθέτως, ο τραυματισμός του Παναγιώτη Κονέ (θλάση στο δικέφαλο) είναι πιο σοβαρός και ο κεντρικός χαφ της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας δεν προλαβαίνει σε καμία περίπτωση το ματς με την Κόστα Ρίκα. Σε περίπτωση πρόκρισης της «γαλανόλευκης» η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί, ωστόσο η ημερομηνία του τελικού της διοργάνωσης μοιάζει η πιο ρεαλιστική ημερομηνία επιστροφής του.

Όσον αφορά την υπόλοιπη αποστολή της ομάδας, αυτή χωρίστηκε στα δύο. Οι βασικοί κόντρα στους «Ελέφαντες» ξεκουράστηκαν, πραγματοποιώντας χαλάρωμα, ενώ οι λοιποί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πραγματοποίησαν οικογενειακό διπλό στο ¼ του γηπέδου.

H αναχώρηση για το Ρεσίφε

Δύο και όχι μία μέρα πριν το μεγάλο αγώνα θα αναχωρήσει η Ελλάδα από το Αρακαζού με προορισμό το Ρεσίφε. Η διαταγή της FIFA είναι τέτοια και έτσι η Εθνική Ελλάδας πετά σήμερα (27/6) στις 14.30 (τοπική ώρα). Νωρίτερα, στις 9.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί να γίνει η τελευταία προπόνηση επί Αρακαζού, την οποία θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος δεν θα επιστρέψει στο φιλόξενο Αρακαζού, αλλά θα ταξιδέψει για το Σαλβαδόρ, όπου θα δοθεί η μάχη για την φάση των «8».

Πηγή: gazzetta.gr