Είχε το προνόμιο να διαθέτει διασυνδέσεις στη FIFA, αλλά και με κορυφαίους παίκτες της εθνικής Αγγλίας. Αυτό έλεγε στους επίδοξους πελάτες του ένας Βρετανός απατεώνας, ο οποίος πουλούσε εισιτήρια της αναμέτρησης Αγγλίας-Ιταλίας, με την οποία η ομάδα του Ρόι Χόντσον κάνει αύριο πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Το θέμα αποκάλυψε η Mirror, που όπως αναφέρει ο Ντέιβιντ Σπάντον είχε βγάλει στη μαύρη αγορά «μαγικά χαρτάκια» της αυριανής αναμέτρησης της παρέας του Ρούνεϊ, τα οποία όμως δεν ήταν προς μεταπώληση, καθώς προέρχονταν από παρτίδα προς διάθεση μόνο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Κοινώς, επρόκειτο για VIP θέσεις, τις οποίες διαφήμιζε λέγοντας στους ενδιαφερόμενους ότι θα έχουν και ειδική μεταχείριση από τη FIFA.

Ένας από αυτούς τους ενδιαφερόμενους ήταν ένας ρεπόρτερ της αγγλικής εφημερίδας, ο οποίος συναντήθηκε με τον Σπάντον σε ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας, αναφέροντας ότι πρόκειται για έναν «καταδικασμένο απατεώνα», ο οποίος στο παρελθόν έχει πουλήσει με ανάλογο τρόπο και εισιτήρια για παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ και έχει καταδικαστεί δύο φορές σε φυλάκιση, ενώ έχει υποχρεωθεί και σε χρεοκοπία. Βέβαια, αναφέρει ότι στο… παιχνίδι δεν είναι μόνο ο Σπαντον, αλλά και άλλοι Βρετανοί.

Ο Σπάντον είχε στα χέρια του εκατοντάδες εισιτήρια για πολλά παιχνίδια του Μουντιάλ και όχι μόνο γι’ αυτό της Αγγλίας. Το ραντεβού με τον ρεπόρτερ κανονίστηκε, αφού ο Βρετανός υποσχέθηκε ότι μπορούσε να τον προμηθεύσει με εισιτήρια για όλα τα ματς της Αγγλίας στην κορυφαία διοργάνωση και αποκλειστικά πακέτα, τα οποία περιελάμβαναν ειδικές υπηρεσίες από τη FIFA –όπως άφθονη σαμπάνια και μπουφέ πολλών αστέρων- μαζί με τις VIP θέσεις. Βέβαια, εξήγησε εξ αρχής ότι η τιμή θα είναι… τσουχτερή.

Έτσι, στην τηλεφωνική επικοινωνία του με τον ρεπόρτερ ο 44χρονος Σπάντον ζήτησε περί τα 2,500 ευρώ για ένα εισιτήριο, τιμή τετραπλάσια από την κανονική. Μάλιστα, εξήγησε ότι ο αγοραστής θα έπρεπε να αποφασίσει εκείνη τη στιγμή, καθώς ο ίδιος ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και έπρεπε να δώσει στους ιθύνοντες της μια απάντηση γρήγορα.

Μετά από αρκετά τηλεφωνήματα το ραντεβού του ρεπόρτερ (το πρόσωπο του οποίου δε φαίνεται στις φωτογραφίες) με τον… πωλητή Σπάντον (με την μπλε μπλούζα και τη λευκή βερμούδα στις φωτογραφίες) κλείστηκε σε ξενοδοχείο και το ίδιο συμφωνία με έναν συνεργάτη του 44χρονου, με τον οποίο έδωσαν τα χέρια. Μετά επανεμφανίστηκε ο Σπάντον και ο δημοσιογράφος αγόρασε τα εισιτήρια πληρώνοντας 2.000 λίρες για κάθε ένα και ο Βρετανός του τα παρέδωσε.