Για τη μάχη που έδωσε για τη λευχαιμία και για το πώς τελικά αυτό τον άλλαξε σε όλα, μίλησε ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Ο Σέρβος προπονητής της Μπολόνια είχε συγκινήσει όλη την Ιταλία -και όχι μόνο- το καλοκαίρι του 2019, ανακοινώνοντας ότι διαγνώστηκε με λευχαιμία και δίνοντας υπόσχεση ότι θα βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Και βγήκε.

Νικητής και καλύτερος άνθρωπος, όπως είπε σε δηλώσεις του στην Corriere della Sera.

«Όταν είδα τον εαυτό μου μπροστά από την τηλεόραση, δεν με αναγνώρισα, αλλά δεν πρέπει να ντρέπομαι για την ασθένεια. Το να αρρωσταίνεις δεν είναι λάθος, απλά συμβαίνει. Προσπαθείς να αντιδράσεις και ο καθένας το κάνει με το δικό του τρόπο.

Όσο ήμουν στο νοσοκομείο, έγραψα την αυτοβιογραφία μου «Το παιχνίδι της ροής» γιατί μου έδινε θάρρος. Φοβόμουν και προσπαθούσα να δώσω στον εαυτό μου δύναμη με τον μόνο τρόπο που ξέρω. Να πολεμώ και ποτέ να μην τα παρατάω», είπε αρχικά ο Μιχαΐλοβιτς και πρόσθεσε.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι ήρωας. Και αυτοί που δεν μπορούν να το κάνουν σίγουρα δεν είναι χαμένοι. Είναι μια καταραμένη ασθένεια, που χωρίς γιατρούς δεν μπορείτε να πας πουθενά. Το μόνο που δεν πρέπει να γίνει είναι να χάσεις τη θέληση για ζωή.

Τώρα απολαμβάνω κάθε στιγμή, προτού πάρω τα πάντα ως δεδομένα. Σημασία για εμένα έχει μόνο η υγεία και τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Η λευχαιμία με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο».