Στις 19 Νοεμβρίου οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης χειροκρότησαν τον παίκτη της Μπαρτσελόνα που τους ταπείνωνε νικώντας τους με 3-0.

Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου ήταν κατάμεστο για το Clasico, το οποίο τελικά εξελίχθηκε σε περίπατο των Καταλανών, οι οποίοι είχαν μπροστά τους Ροναλντίνιο – Σαμουέλ Ετό και παράλληλα υπήρχε και ο πιτσιρικάς Λιονέλ Μέσι.

Ο Βραζιλιάνος, όπως αναμενόταν, ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, αλλά αυτό που δεν αναμενόταν ότι θα κέρδιζε το… χειροκρότημα των αντιπάλων του. Με το σκορ στο 0-1 από το πρώτο ημίχρονο, ο Ροναλντίνιο μπήκε… δαιμονισμένος στο δεύτερο και με δύο ατομικές προσπάθειες ανέβασε το σκορ στο 0-3.

Στο πρώτο του γκολ, επικράτησε παγωμάρα στις εξέδρες. Στο δεύτερο όμως, παρά το γεγονός ότι η Ρεάλ… έτρωγε τριάρα, οι Μαδριλένοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και χειροκρότησαν μαζικά τον ηγέτη της μισητής Μπαρτσελόνα, αποδεικνύοντας πως όποια κι αν είναι τα συναισθήματά τους, ξέρουν να ξεχωρίζουν τις αξίες.

Δεν το έχουν κάνει και για πολλούς, άλλωστε. Ο πρώτος ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ξανά σε ντέρμπι, ο δεύτερος ο Ροναλντίνιο και θα ακολουθούσε τρία χρόνια μετά ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.