Στο πόσο αψήφιστα είχε πάρει αρχικά τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να κολλήσει και εννέα μέλη της οικογένειάς του αναφέρθηκε μέσω δηλώσεών του ο αθλητικός διευθυντής της Φιορεντίνα, Ντανιέλε Πράντε.

Το στέλεχος των «βιόλα» είπε στο Sky Sports Italia πως κόλλησε τον ιό σε σύζυγο, παιδιά, ανίψια και πεθερικά, με τα τελευταία μάλιστα να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για ένα μήνα, σε σοβαρή κατάσταση.

«Βίωσα την εμπειρία της Covid-19. Μάλιστα, πήγα τον κορονοϊό στο σπίτι μου. Εννέα μέλη της οικογένειας μου κόλλησαν, η γυναίκα μου, η κόρη μου, τα ανίψια μου και τα πεθερικά μου. Κυρίως φοβήθηκα για τα πεθερικά μου, καθώς βρέθηκαν στο νοσοκομείο για 30 ημέρες, σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά τουλάχιστον ήταν σε καλή κλινική», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Ο κορονοϊός είναι ύπουλος, μπάστ@@@. Δεν μπορείς καν να σηκωθείς από το κρεβάτι, έχει υψηλό πυρετό, βήχα, διάρροια. Και σε τρομάζει όταν βλέπεις όλοι γύρω σου να αρρωσταίνουν. Και γίνεται πραγματικά τρομακτικό, όταν βλέπεις τους γύρω σου να αρρωσταίνουν και ένα ασθενοφόρο να έρχεται για να παραλάβει την πεθερά σου…».

Παρόλα αυτά, ο Πράντε τάχθηκε υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος της Serie A. «Είμαι από τους πρώτους που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε το ποδόσφαιρο το… όχημα για μία νέα ζωή, γιατί όλοι μας πρέπει να ζήσουμε με την απειλή του κορονοϊού», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η Ιταλία ακόμη «βασανίζεται» από την πανδημία, έχοντας μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα 31.106 θύματα και 222.104 κρούσματα.