Η κληρωτίδα της UEFA έφερε τη Ντιναμό Κιέβου στον δρόμο του Ολυμπιακού στους «32» του Europa League, με τα παιχνίδια να διεξάγονται στις 14 και 21 Φεβρουαρίου, πρώτα στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ουκρανία.

Σε αυτά οι «ερυθρόλευκοι» θα ψάξουν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, με τη σύντομη παράδοση να περιλαμβάνει ένα ακόμα «αντάμωμα» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Συγκεκριμένα, το μακρινό 1975, οι δυο σύλλογοι είχαν συγκρουστεί στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με τους Ουκρανούς να πανηγυρίζουν το UEFA Cup Winners Cup της προηγούμενης σεζόν.

Στο πρώτο παιχνίδι, στην Τούμπα, ο  Κρητικόπουλος (35′) και ο Αϊδινίου (74′) ισοφάρισαν τα τέρματα του Κολότοφ (27′, 30′), στην ισοπαλία με 2-2. Στη ρεβάνς του «Ολιμπίνσκι» ο Ονισένκο είχε χαρίσει τη νίκη και την πρόκριση στην Ντιναμό του Βαλερί Λομπανόφσκι.

Καμία νίκη στην Ελλάδα με Ουκρανούς

Από τους αριθμούς των αναμετρήσεων των Πειραιωτών με ουκρανικές ομάδες ξεχωρίζει ο αριθμός «μηδέν» νίκες στις εντός έδρας αναμετρήσεις, σε πέντε παιχνίδια. Αντίθετα, επί ουκρανικού εδάφους έχει βρει τρεις νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες, με το συνολικό κοντέρ σε 11 παιχνίδια να «γράφει» 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Αναλυτικά:

 

Πηγή: gazzetta.gr