Σε καταγγελίες εναντίον της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για επίθεση κατά συναδέρφων του που βρέθηκαν χθες στην Τούμπα για το παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» με τη Σπαρτάκ Μόσχας προχώρησε ένας Ρώσος φωτορεπόρτερ.

Επίσης, οι Ρώσοι απεσταλμένοι στη Θεσσαλονίκη στέκονται σε ένα μικρής έκτασης επεισόδιο, που προκλήθηκε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Με όλο αυτό το σκηνικό να αναπαράγεται και στο εξωτερικό.

Στη Θεσσαλονίκη θεωρούν ότι οι Ρώσοι -απεσταλμένοι ΜΜΕ και οπαδοί- προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης 14 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε και απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω  ανάρτησης στο Twitter, η οποία αναφέρει: «Θα ήταν πιο σοφό να διασταύρωνες τις πληροφορίες σου προτού αρχίσεις να διαδίδεις ψευδείς χαρακτηρισμούς. Οι άνθρωποι της ασφάλειας μας προστάτεψαν έναν Ρώσο δημοσιογράφο που έκανε χειρονομίες στους οπαδούς μας πριν μπει στο γήπεδο και απομάκρυναν έναν κάμεραμαν που δημιουργούσε προβλήματα, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ».

Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή σχετικά με το συμβάν, από ένα ακόμη tweet, χθες το βράδυ. «Μικροεπεισόδιο πήγε να δημιουργηθεί καθώς Ρώσοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να περάσουν μέσα από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με έναν απ’ αυτούς να κάνει χειρονομία στο συγκεντρωμένο πλήθος. Το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση της ασφάλειας χωρίς να πάρει εκτάσεις», αναφέρθηκε σχετικά.

Από την πλευρά του, Το Ρωσικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, που ήρθε το θέμα εις γνώση του, επίσης τοποθετήθηκε με ενημέρωσή του μέσω Facebook, όπου μεταξύ άλλων τονίζεται: «Το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη παρακολουθεί την κατάσταση. Μέχρι τώρα, το Γενικό Προξενείο δεν έχει πληροφορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών».