Μια λίστα με αρκετά και μάλιστα σημαντικά ονόματα από το υπάρχον ρόστερ της ΑΕΚ, σχηματίζεται από τους «κιτρινόμαυρους» ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι του 2019. Αντρέ Σιμόες, Όγκνιεν Βράνιες, Τάσος Μπακασέτας, Μιχάλης Μπακάκης, Βασίλης Λαμπρόπουλος Έλντερ Λόπες και Ροντρίγκο Γκάλο είναι κάποιοι από αυτούς.

Από την Ένωση έχουν βάλει σε προτεραιότητα να ανανεώσουν κάποια από αυτά τα συμβόλαια άμεσα και κάποια αφού κλείσουν (ή απλώς ξεκαθαρίσουν) οι συγκεκριμένες υποθέσεις, όπως έγινε με τον Βασίλη Μπάρκα. Στην… πρώτη αυτή γραμμή βρίσκεται και ο Βράνιες, για τον οποίον η Άντερλεχτ είχε ενδιαφερθεί και τον χειμώνα που πέρασε, με αποτέλεσμα να έχουμε και την ιστορία με την αποχή προπονήσεων από τον Βόσνιο άσο, η οποία έληξε με «πυροσβεστική» παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο «δικέφαλος» σε καμία περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να τον δώσει εύκολα τον παίκτη, ο οποίος όχι μόνο έμεινε στο ρόστερ, αλλά πανηγύρισε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, πάντως, το όνομα του Βράνιες παραμένει ψηλά στη λίστα των «μοβ», που δεν αποκλείεται να επανέλθουν με κίνηση και το καλοκαίρι.

Όπως υποστηρίζει η Het Nieuwsblad, ο Βόσνιος στόπερ αρέσει πολύ στον τεχνικό της βελγικής ομάδας, Χάιν Βανχάεζμπρουκ, ο οποίος έχει ενημερώσει τη διοίκηση του συλλόγου για να προχωρήσει τη συγκεκριμένη μεταγραφή. Εννοείται πως για να πάει στην Άντερλεχτ ο Βράνιες, θα πρέπει πρώτα να πάρει ένα αρκετά καλό ποσό και η ΑΕΚ, η οποία προτίθεται να τον κρατήσει στις τάξεις της.