Ήταν δεδομένο πως με την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, τα ονόματα από Πορτογαλία και Βραζιλία που θα έκαναν την εμφάνισή τους στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, θα ήταν πολλά. Ένα από αυτά αφορά τον Ρολάντο, τον 32χρονο Πορτογάλο στόπερ, το συμβόλαιο του οποίου με τη Μαρσέιγ ολοκληρώνεται αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον «Κόκκινο Πρωταθλητή» η περίπτωση του ύψους 1.89 μ. στόπερ, που στις 31 Αυγούστου κλείνει τα 33 του χρόνια και έχει αγωνιστεί -μεταξύ άλλων- σε Πόρτο (με την οποία κατέκτησε το Europa League το 2011), Ίντερ, Νάπολι και Μαρσέιγ, ενδιαφέρει τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ρολάντο προέρχεται από πολύ καλή σεζόν με τους Μασσαλούς, στην οποία «έγραψε» 30 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 12 στο Europa League (3 στα προκριματικά συν 9 στην τελική φάση), 2 στο Κύπελλο Γαλλίας και μια στο Λιγκ Καπ της χώρας. Μάλιστα, ήταν ο παίκτης που σημείωσε το «χρυσό» γκολ στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Σάλτσμπουργκ, κατά τη διάρκεια της παράτασης, που έστειλε τη Μαρσέιγ στον τελικό του Europa.

Παράλληλα, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ήταν μια από τις επιλογές του Φερνάντο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας και ήταν στο αρχικό σχήμα στα φιλικά του Μαρτίου με Αίγυπτο και Ολλανδία, ωστόσο «κόπηκε» από την τελική 23άδα του Μουντιάλ 2018, στα γήπεδα της Ρωσίας.