Πέναλτι ο Βιεϊρίνια, κεφαλιά ο Βαρέλα και ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί για την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας.

Πριν λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στο ΟΑΚΑ και επικράτησε το ΠΑΟΚ με 2-0 για το πρωτάθλημα της Super League 1. Τώρα, με το σκηνικό να μεταφέρεται στην Τούμπα για τους προημιτελικούς του κυπέλλου, ήταν οι Θεσσαλονικείς αυτοί που παρουσιάστηκαν πιο έτοιμοι και με γκολ των Βιεϊρίνια (πέναλτι) και Βαρέλα έκαναν αποφασιστικό βήμα για να πάρουν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή, στο 7′, με τον Λημνιό που δεν πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα προ του Διούδη, αλλά η πρώτη πραγματική ευκαιρία ήταν για τον Παναθηναϊκό και ήταν στο 15′, όταν σε φάση διαρκείας ο Πασχαλάκης απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Κουρμπέλη (κόντραρε και στον Ζαχίντ).

Οι Θεσσαλονικείς πίεζαν περισσότερο και οδηγούσαν σε λάθη τους πράσινους, οι οποίοι πάντως ισορρόπησαν την κατάσταση μετά το 20λεπτο και κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα. Παρ’ όλα αυτά, από το πουθενά, την έπαθαν τη ζημιά…

Ήταν στο 33′, όταν ο Ινσούα βρήκε, έστω λίγο, τον Πέλκα και αυτός βρέθηκε στο έδαφος, με τον ρέφερι να δείχνει το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Βιεϊρίνια έκανε το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά, ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία στο 49′ με τον Μπίσεσβαρ (απέκρουσε ο Διούδης) και γενικά έδειξε διάθεση να πιέσει αμέσως για το δεύτερο γκολ. Η αντίδραση του Γιώργου Δώνη ήταν να βγάλει τον Χατζηγιοβάνη για να βάλει τον Νάγκι και στο 62′ ο Αμπέλ Φερέιρα αντικατέστησε τον Πέλκα με τον Λάμπρου.

Ήταν μια αλλαγή που θα μπορούσε να δικαιώσει 100% τον Πορτογάλο προπονητή, αφού ο παίκτης που μπήκε δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν μπορούσε να βάλει γκολ με τίποτα… Έτσι, ανέλαβε να δώσει τη λύση ο Βαρέλα, ο οποίος στο 72′ με κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια έγραψε το 2-0.

Το ματς πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι κυνήγησαν και τρίτο γκολ και θα μπορούσαν να το πετύχουν με τον Λάμπρου, είτε στο 80′ είτε στο 86′. Ο Διούδης, όμως, ήταν άψογος και κράτησε το σκορ στο 2-0, το οποίο ούτως ή άλλως δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεΐρινια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62′ Λάμπρου), Σφιντέρσκι (81′ Άκπομ).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (54′ Νάγκι), Μπουζούκης (81′ Περέα), Κουρμπέλης, Ανουάρ (77′ Δώνης), Μακέντα.