Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Πέτσας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό RealFM και σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κρίση στο ποδόσφαιρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ευθεία αναφορά σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και την ανάγκη σύνταξης μνημονίου: «για το ποδόσφαιρο, για να μπουν σε κάποιες ράγες τα χρόνια προβλήματα και οι παθογένειες που υπάρχουν στον χώρο και τα ξέρουμε όλοι. Γι’ αυτό τον σκοπό, αναλαμβάνεται μια πρωτοβουλία με την επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, στην Ελβετία. Θα δούμε, στην πρώτη αυτή επαφή γνωριμίας, τι θα προκύψει για να δρομολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο η συζήτηση που χρειάζεται, μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Και βέβαια θέλουμε να έρθει εδώ και ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου, ο κ. Ινφαντίνο, για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Αυτό που θέλουμε εμείς, δεν είναι να βγάλουμε τα χέρια μας έξω από τη φωτιά, αλλά να φέρουμε στο ίδιο τραπέζι τους ανθρώπους που ξέρουν από το ποδόσφαιρο -και στην Ελλάδα και το εξωτερικό- για να υποδείξουν πως θα θεραπευτούν οι χρόνιες παθογένειες».

Επανέλαβε επίσης, πως «ο κ. Αυγενάκης απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, αλλά δεν θέλουμε να υπάρξει κακοπιστία, ιδίως από τους δύο βασικούς ενδιαφερόμενους. Θέλουμε να προχωρήσει η συζήτηση στην ουσία της δεν θέλουμε να μονοπωλήσει το θέμα το πρόσωπο που θα είναι στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της UEFA και της FIFA, αλλά η ουσία».

Εκτίμησε δε, ότι «τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία εκτόνωση ή τέλος πάντων, ένα χαμήλωμα των τόνων από όλες τις πλευρές. Ελπίζουμε αυτό να πρυτανεύσει και τις επόμενες μέρες».

Αναφέρθηκε τέλος στη συνάντηση του Ντέμη Νικολαΐδη με τον κ. Γεραπετρίτη, στην προσπάθειά του να διαμορφώσει την καλύτερη δυνατή άποψη πριν δει τους ανθρώπους της FIFA και της UEFA», προσθέτοντας πως «έγιναν και άλλες συναντήσεις» με ανθρώπους «που έχουν κάποιο κύρος στο ποδόσφαιρο και γνωρίζουν τα θέματα από μέσα, προκειμένου να πλαισιώσουν την ομάδα που θα διαμορφώσουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις επαφές με FIFA και UEFA».