Τη δυνατότητα να περάσει προσωρινά στην κορυφή του πρωταθλήματος, πριν το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ, θέλει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ, με διπλό στον Βόλο επί της τοπικής ομάδας, έχοντας στο πλευρό του 6.000 φίλους του.

Οι πρωταθλητές, που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Ζαμπά, Μαουρίσιο και Ελ Καντουρί, δείχνουν σιγά σιγά να αφομοιώνουν την φιλοσοφία του Αμπελ Φερέιρα και προέρχονται από την εύκολη νίκη με 3-0 επί της Λαμίας και πλέον έχουν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με το αήττητο ρεκόρ του να έχει φτάσει στα 42 ματς!

Η νεοφώτιστη ομάδα του Βόλου το πάλεψε κόντρα στην ΑΕΚ αλλά τελικά γνώρισε την ήττα με 3-2 στην Ριζούπολη. Παρόλα αυτά, ο Βόλος φιγουράρει στην 7η θέση της βαθμολογίας και δείχνει ότι μπορεί να έχει μια αξιόλογη πορεία. Αποδεκατισμένοι οι γηπεδούχοι, αφού εκτός θα μείνουν οι Μυστακίδης, Λύρατζης, Διαμάντης, Τσαούσης, Μπαλογιάννης, Μελίσας που ανήκουν στους Θεσσαλονικείς, όπως και ο τιμωρημένος Μουνίθ.

Στο ματς που θα ανοίξει την 8η αγωνιστική, ο ΟΦΗ θα υποδεχτεί την Ξάνθη, σε ένα ματς που θα τεθούν αντιμέτωπες δύο από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ μπορεί να ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική, αλλά εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι αφού κοίταξε στα μάτια τους Πειραιώτες. Ο Γιώργος Σίμος έχει περάσει την δική του φιλοσοφία και οι παίκτες του πάνω από όλα χαίρονται το παιχνίδι. Εντός έδρας οι Κρητικοί μετράνε τρεις νίκες στο Γεντί Κουλέ έχοντας πετύχει και δέκα γκολ! Στα αγωνιστικά είναι εκτός ο Κουτρουμπής στην μοναδική απουσία.

Η Ξάνθη από την πλευρά της ταξίδεψε στο Ηράκλειο με στόχο να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από τον Αρη. Παρόλα αυτά η ακριτική ομάδα φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας σε μια άκρως εντυπωσιακή πορεία. Το ευχάριστο για τον Κίκο Ραμίρεθ είναι το γεγονός πως δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο (26/10)

ΟΦΗ – Ξάνθη (17:15, NS1)
Βόλος – ΠΑΟΚ (19:30, NS2)